Mp3 Surah-surah Lazim dari 5 Imam

Sukar juga nak cari sumber-sumber bacaan surah-surah lazim dari Al-Quran Al-Karim yang boleh dimuat turun dari internet.

Setakat ini, saya ada kumpulkan beberapa surah-surah lazim dari beberapa sumber yang terdiri daripada beberapa orang imam terkenal, dan saya letakkan di sini untuk dikongsi bersama.

Cara nak download, klik kanan pada surah yang ingin dimuat turun, pilih “Save Target As…” untuk Internet Explorer atau “Save Link As…” untuk Mozilla Firefox.

Selamat mendownload!

Ghamidi Hudhaifi Sheikh Masyari Syuraim Sudais
Al-fatiha
As-sajdah
Ya-sin
Ar-rahman
Al-waqiah
Al-mulk
Al-insan
An-naba
An-naziat
Abasa
At-takwir
Al-infitar
Al-mutaffifin
Al-inshiqaq
Al-buruj
At-tariq
Al-ala
Al-ghashiyah
Al-fajr
Al-balad
Ash-shams
Al-lail
Ad-duha
Ash-sharh
At-tin
Al-alaq
Al-qadr
Al-baiyyinah
Al-zalzalah
Al-adiyat
Al-qariah
At-takathur
Al-asr
Al-humazah
Al-fil
Quraish
Al-maun
Al-kauthar
Al-kafirun
An-nasr
Al-masad
Al-ikhlas
Al-falaq
An-nas
Fatiha1-7
An-Naba’1-40
An-Naazi’aat1-46
‘Abasa1-42
At-Takwiir1-29
Al-Infitaar1-19
Al-Mutaffiffin1-36
Al-Insyiqaaq1-25
Al-Buruuj1-22
At-Taariq1-17
Al-A’laa1-19
Al-Ghaasyiyah1-26
Al-Fajr1-30
Al-Balad1-20
Asy-Syams1-15
Al-Lail1-21
Adh-Dhuha1-11
Ash-Syar-h1-8
At-Tiin1-8
Al-’Alaq1-19
Al-Qadr1-5
Al-Bayyinah1-8
Az-Zalzalah1-8
Al-’Adiyaat1-11
Al-Qaari’ah1-11
At-Takaathur1-8
Al-’Asr1-3
Al-Humazah1-9
Al-Fiil1-5
Quraisy1-4
Al-Maa’uun1-7
Al-Kauthar1-3
Al-Kaafiruun1-6
An-Nasr1-3
Al-Masad1-5
Al-Ikhlas1-4
Al-Falaq1-5
An-Naas1-6
Al-Fatihah
Al-Mumtahanah
As-Saff
Al-Jumu’ah
Al-Munaafiquun
At-Taghaabun
Al-Mulk
Al-Qalam
Al-Haaqqah
Al-Ma’aarij
Nuh
Al-Jinn
Al-Muzzammil
Al-Muddaththir
Al-Qiaamah
Al-Insaan
Al-Mursalaat
An-Naba’
An-Naba
An-Naaziaat
Abasa
At-Takwiir
Al-Infitaar
Al-Mutaffiffin
Al-Insyiqaaq
Al-Buruuj
At-Taariq
Al-A’laa
Al-Ghaasyiyah
Al-Fajr
As-Syams
Al-Lail
Adh-Dhuha
Al-Insyiraah
At-Tiin
Al-’Alaq
Al-Qadr
Al-Bayyinah
Az-Zalzalah
Al-’Aadiyaat
Al-Qaari’ah
At-Takaathur
Al-’Asr
Al-Humazah
Al-Fiil
Quraisy
Al-Maa’uun
Al-Kauthar
Al-Kaafiruun
An-Nasr
Al-Masad
Al-Ikhlas Al-Falaq
An-Naas
Al-fatiha
An-naba
An-naziat
Abasa
At-takwir
Al-infitar
Al-mutaffiffin
Al-inshiqaq
Al-buruj
At-tariq
Al-ala
Al-ghashiyah
Al-fajr
Al-balad
Ash-shams
Al-lail
Ad-duha
Ash-sharh
At-tin
Al-alaq
Al-qadr
Al-baiyyinah
Az-zalzalah
Al-adiyat
Al-qariah
At-takathur
Al-asr
Al-humazah
Al-fil
Quraish
Al-maun
Al-kauthar
Al-kafirun
An-nasr
Al-masad
Al-ikhlas
Al-falaq
An-nas
Al-fatiha
As-sajdah
Ya-sin
Al-mulk
An-naba
An-naziat
Abasa
At-takwir
Al-infitar
Al-mutaffifin
Al-inshiqaq
Al-buruj
At-tariq
Al-ala
Al-ghashiyah
Al-fajr
Al-balad
Ash-shams
Al-lail
Ad-duha
Ash-sharh
At-tin
Al-alaq
Al-qadr
Al-baiyyinah
Al-zalzalah
Al-adiyat
Al-qariah
At-takathur
Al-asr
Al-humazah
Al-fil
Quraish
Al-maun
Al-kauthar
Al-kafirun
An-nasr
Al-masad
Al-ikhlas
Al-falaq
An-nas
Seorang bapa kepada 3 cahaya mata yang comel & manja. Pendiam tetapi penyayang. Gemar menulis perisian aplikasi web & sukakan sukan adrinalin. Connect with ImamKhalid on Facebook, Google+, Twitter and YouTube.

16 thoughts on “Mp3 Surah-surah Lazim dari 5 Imam”

  1. Ahmad Imam Khalid,

    Untuk dikongsi bersama. Laman ni best, suka baca tafsir.

    * Bacaan Al-Quran Oleh As-Syeikh Saad Said Al-Ghamidi
    Untuk DENGAR & DOWNLOAD Ayat Suci Al-Quran

    * Tafsir

    * Hadith

    [7.2] (Al-Quran ini) sebuah Kitab yang diturunkan kepadamu (wahai Muhammad dari Tuhanmu). Oleh itu, janganlah ada perasaan bimbang dalam dadamu mengenainya, supaya engkau memberi amaran dengan Al-Quran itu (kepada orang-orang yang ingkar), dan supaya menjadi peringatan bagi orang-orang yang beriman.

    [57.9] Dia lah yang menurunkan kepada hambaNya (Nabi Muhammad) keterangan-keterangan Al-Quran yang terang nyata, kerana Ia hendak mengeluarkan kamu dari gelap-gelita (kekufuran) kepada cahaya (iman) yang terang-benderang. Dan (ingatlah) sesungguhnya Allah Maha Belas, lagi Maha Mengasihani, terhadap kamu.

    [35.38]
    [63.11]

  2. Alamak, PC kat rumah tak on laa… maaf laa atie, cuba lagi di sebelah petang atau malam, sebab biasanya saya on PC waktu tu.. Maaf yer atas sebarang kesulitan… :)

  3. xleh download pun……………

    ImamKhalid: Sorry, rumah baruku masih dalam penantian nak pasang Streamyx. Tak tau lah bila boleh download. Maaf atas segala kesulitan…

  4. terima kasih dan ianya amat membantu dalam penghafalan surah2 kepada saya.

    ImamKhalid: Sama2, dan selamat datang! :)

  5. Assalamualaikum..saya masukkan link ini di dalam blog saya ya..
    harap izinkan la ya..

    ~ moga di rahmati selalu..amin~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>