Kanak-Kanak Dan Vitamin

Berikut adalah supplement atau vitamin Shaklee yang sesuai kanak-kanak:

Vitamin mengikut kesesuaian dan peringkat umur:
Untuk kanak-kanak 1-3 tahun > Meal Shakes dan Omega Guard

Set kanak-kanak 1-3 tahun

Untuk kanak-kanak 4-12 tahun > Chewable Vitamin C, Vitalea for Children, Meal Shakes, Omega Guard, 

Set kanak-kanak 4-12 tahun
Untuk 12 tahun ke atas > B Complex, Omega Guard, Lecithin, Meal Shakes 

Set kanak-kanak 12 tahun ke atas

 

Vitamin untuk selera anak > Meal Shakes

Vitamin bagus untuk anak untuk perkembangan otak, daya tumpuan dalam kelas, fokus dalam pembelajaran, antibodi yang kuat dan cemerlang dalan pelajaran.

Vitamin untuk kecerdasan otak anak > Omega Guard 

Anak saya dulu tak mahu makan, susah nak ajak makan, tidak kira waktu. Tetapi setelah saya berikan Meal Shakes, anak saya berselera setiap kali makan, malah tiada lagi masalah sembelit.

Berat badan anak saya juga naik dan kulitnya juga cantik dan bersih kerana Meal Shakes menjadikan kulit lembap.

Testimoni kulit kembali lembap dengan Meal Shakes.

Credit to Kak Cery dan Iffah ~*

… consume “Shaklee Meal Shake” macam yang Iffa berikan pada adik bongsu Iffa, sedap memang sedap, beraroma vanila. Dalam tak sedar, adik Iffa dah consume canister yang kedua..
“Kak Ipah, ape yang kak Ipah belikan Ijat hari tu? Boleh belikan lagi?”
“Dah habis ke?”
“Dah laa”
Terkejut juga Iffa, adik Iffa memang tak pernah missed untuk minum Shaklee Meal Shakes ini.

Buat pengetahuan semua, kulit adik Iffa ini sangat sensitif. Semasa beliau menuntut di MRSM Gemencheh, beberapa kali bonda Iffa terpaksa mengambil beliau untuk mendapatkan rawatan sakit kulit yang kronik.

Kulit muka dan kulit di bahagian kaki seakan tumbuh macam jerawat yang banyak dan bernanah (resdung kulit kata doktor)

Kini, alhamdulillah kali terakhir Iffa jumpa beliau 2 minggu lepas, kulit muka Aizat bukan sahaja kering tetapi semakin licin.

Kulit kaki pun sama… Suka sangat! Harap Ijat akan teruskan consume Shaklee Meal Shakes dan yang terbaru Iffa berikan Ijat Shakee Alfalfa Complex (untuk resdung dan alahannya) dan juga Shaklee Sustained Released Vita-C untuk meningkatkan imuniti Ijat

Tahukah anda bahawa protein amat penting untuk sel yang sihat dan cantik? Bagi kanak-kanak, Meal Shakes dengan perisa vanila adalah pilihan suplemen protein yang sihat buat mereka.

Fungsi protein yang lain:

  • Membentuk sel baru bagi menggantikan sel mati atau sel yang telah rosak.
  • Membina tisu penghubung pada ligamen, tendon dan otot.
  • Mensistesiskan antibodi bagi mempertahankan badan daripada penyakit.
  • Mensintesiskan hormon bagi koordinasi badan.

Hubungi saya untuk keterangan lanjut :

Habiah binti Abd Kadir
014 810 7259
Shaklee Independent Distributor

Sila Rujuk: Senarai Harga Produk Shaklee.

Komentar

comments

Published by

Habiah

Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang comel & manja. Proaktif, berintegriti & lantang bersuara. Cintakan kesihatan semulajadi. Suka menghabiskan masa bersama keluarga. Connect with Habiah on Facebook and Google+.

2 thoughts on “Kanak-Kanak Dan Vitamin”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *