Vitamin Kanak-kanak

vitamin kanak-kanak

Saya paling suka menulis tajuk entry ini – vitamin kanak-kanak.

Sebab pertama: Anak-anak saya sejak kecil lagi dah diperkenalkan dengan vitamin. Mereka tidak kekok bila disua vitamin. Dengar perkataan vitamin pun mereka dah excited dan seronok. Siap berlari-lari untuk jadi no 1 untuk dapatkannya. “Kakak  dulu!” kata si kakak. “Angah dulu!” kata si Angah.

Sebab Kedua: Anak-anak saya kurang kena demam, selesema, batuk dan lain-lain penyakit. Ain Nasuha (Kakak) 5 tahun dan Amna Solehah (Angah) 3 tahun, tidak pernah mengambil antibiotik. Alhamdulillah. Kalau mereka demam, batuk dan selsema pun, tak lama dan tak melarat.

Sebab Ketiga: Anak-anak lebih baik diberi vitamin daripada makanan ringan, gula-gula dan ais krim. Insya-Allah gigi kekal cantik dan tidak rosak.

Saya memberikan anak-anak saya Omega Guard dan Meal Shakes iaitu sesuai untuk kanak-kanak berumur setahun ke atas. Apabila anak sudah berumur 4 tahun, bolehlah kita berikan mereka Chewable Vitamin C.

Saya memilih Omega Guard kerana Omega Guard merupakan vitamin untuk minda. Ia juga dikenali sebagai vitamin cerdik. Omega Guard adalah daripada minyak ikan terbaik di dunia yang menggunakan penyulingan molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya.

Manfaat Omega Guard Shaklee untuk kanak-kanak

  1. Meningkatkan sistem imun tubuh kanak-kanak (selesema, demam kurang InsyaAllah)
  2. Kesihatan sistem kardiovascular (jantung, arteri, salur darah yang sihat)
  3. Membantu merawat eczema. Omega Guard ni bagus kalau nak kulit cantik.
  4. DHA dan EPA dengan untuk perkembangan minda kanak-kanak.
  5. Disyorkkan untuk kanak-kanak hyperactive dan autisme
  6. Dan banyak lagi sehingga mereka dewasa

Omega Guard ini berbentuk soft gel. Kakak dan Angah gigit, kunyah-kunyah, kemudian ia cair dimulut macam tu jer 🙂 Mereka sangat suka Omega Guard.

Selain Omega Guard, Kakak dan Angah juga adalah penggemar Meal Shakes. Setiap pagi, saya akan masukkan 1 sudu kecil Meal shakes dalam susu kambing mereka, tak kiralah susu kambing segar atau susu kambing Higoat. Anak-anak saya tak minum susu lembu setelah bercerai susu ibu! 🙂

Meal Shakes perisa Vanila, sangat sedap. Ia dapat membantu menaikan selera makan anak-anak, atasi masalah sembelit, ekzema, ruam dan sebagainya. Sangat sesuai digabungkan dengan Omega Guard.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi & khidmat nasihat percuma berkenaan kelebihan Omega Guard dan Meal shakes.

Habiah binti Abd Kadir
014.810.7259
Shaklee Independent Distributor
www.facebook.com/mamabasicsupplement

Komentar

comments

Published by

Habiah

Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang comel & manja. Proaktif, berintegriti & lantang bersuara. Cintakan kesihatan semulajadi. Suka menghabiskan masa bersama keluarga. Connect with Habiah on Facebook and Google+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *