Sakit Lutut Dan Sendi Dah Hilang!

Guru Agama

Tugas saya sebagai Guru Agama di masjid-masjid seringkali melibatkan saya berdepan dengan warga emas, suri rumah, guru pencen yang kebanyakannya telah melepasi usia 40 tahun.

Boleh dikatakan majoriti masyarakat di Malaysia yang mencapai usia ini semakin cenderung untuk ke masjid, berbanding mereka ketika zaman muda.

Sememangnya apa yang Allah s.w.t lebih suka ialah ke masjid sedari usia muda, bukan setelah berusia. Semoga Allah ampunkan dosa kita semua yang sentiasa alpa.

Golongan atas usia 40 ini Alhamdulillah kebanyakannya lebih senang menghabiskan masa bersama jemaah, rajin hadir ke majlis-majlis ilmu di samping tidak meninggalkan solat berjemaah di masjid.

Mengadu Sakit Lutut Dan Sendi

Cuma apa yang saya perhatikan, jemaah sering mengadu sakit lutut dan sendi, kebas kaki dan tangan, sukar melakukan pergerakan dalam solat dan sebagainya.

Ada juga di antara kelas saya yang diadakan di dewan khas yang memerlukan jemaah menaiki tangga. Kasihan saya tengok jemaah yang  mengalami sakit sendi dan lutut ini naik tangga.

Semasa saya memimpin salah seorang daripada mereka, saya bertanya,

“dah lama ke mak cik sakit lutut”?

Beliau menjawab,

“dah lama dah Ustazah. Ustazah ada tak ubat untuk rawat lutut mak cik ni? Susah mak cik nak duduk dan bangun dalam solat.”

Saya hanya tersenyum. Tapi begitulah setiap kali saya bertanya tentang kesihatan mereka, mereka mesti akan bertanya ada tak ubat untuk sakit lutut dan sendi yang mereka alami.

Set Sakit Lutut Dan Sendi Shaklee

Oleh kerana dah banyak kali mereka bertanya maka saya syorkan set sakit lutut dan sendi daripada Shaklee yang terdiri daripada:

Set Sakit Lutut Dan Sendi Shaklee

Advanced Joint Health Tablet
Advanced Joint Health Tablet

Satu kombinasi bahan yang amat berkesan menyokong pergerakan, kelenturan dan fungsi sendi.

Dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak pantas menyokong makanan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

Kebaikan Advanced Joint Health Tablet

  • Menyokong ketidakselesaan sendi
  • Membantu kekalkan tulang rawan
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat
  • Melancarkan pergerakan harian
  • Menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawan
  • Anti radang semulajadi
  • Dibuat dari sumber tumbuh-tumbuhan semata-mata, asli dan semulajadi
  • Memberi kekuatan kepada struktur sendi
  • Bertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan, juga membekalkan glukosamin (penting untuk binaan tulang rawan dan lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligamen)

Pihak Shaklee sendiri telah memberi jaminan bahawa kesan positif dapat dilihat selepas 5 hari pengambilan, insya-Allah! 🙂

Omega Guard
Omega Guard

Merupakan minyak ikan terbaik dunia. Mampu memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) iaitu paras asid lemak Omega 3 larut dalam tisu rawan.

Oleh itu ia dapat mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi serta merawat gout dengan efektif.

Ostematrix
Ostematrix

Merupakan kalsium seimbang yang menyerap 99% ke dalam tulang kita.

Formulanya unik, diperbuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.

Berfungsi menguatkan tulang, memperbaiki kekejangan dan kebas, meringankan stres, pengalkalian tubuh dan memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik.

Testimoni Paling Ikhlas

Seminggu kemudian, turun sahaja saya dari kereta menuju ke kelas untuk mengajar, sekumpulan jemaah lain datang kepada saya.

“Ustazah, minggu depan Ustazah bawa ubat sakit lutut dan sendi tu untuk saya pula yer!”

Saya tergamam!

Insya-Allah… kita hanya berusaha, Allah Maha Penyembuh! 🙂

Rupanya, makcik yang saya cadangkan set sakit lutut dan sendi itu yang buat testimoni sendiri kepada kawan-kawan jemaahnya! 🙂

Katanya,

“Ustazah, sakit lutut dan sendi makcik telah HILANG!!!”

Jika anda mempunyai masalah seperti ini, jangan ragu-ragu untuk mencuba set sakit lutut dan sendi ini.

Berminat Menjadi Pengedar?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya sangat memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri, termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Share Itu Prihatin

Sila share artikel ini di media sosial, mungkin ada di antara kenalan anda yang memerlukan. Yakinlah, setiap satu manfaat yang dikongsi, ada balasannya bagi kita.

Bagi yang nak buat pesanan, nak buat pindahan segera Maybank2u pun boleh. Sila klik logo Maybank2u Pay di bawah dan masukkan amaun bayaran sepertimana yang dipaparkan.

Untuk bayaran manual, boleh dibuat ke mana-mana akaun berikut (klik logo Maybank2u Pay untuk pindahan segera):

  • Maybank 1530-1016-0950 (Habiah Abd Kadir)
  • CIMB 7048-944-353 (Ahmad Imam Khalid)

SMS/WhatsApp maklumat bayaran (bank, amaun, masa, tarikh) & maklumat penghantaran (nama, alamat, no telefon) ke 014.810.7259!

Jom Langgan / Follow Soleh.Net

Akhir kata, jangan ketinggalan tips sihat untuk beramal! Langgan Soleh.Net terus ke email anda, ianya PERCUMA! Klik sini.

Anda juga boleh follow terus melalui NetworkedBlogs!

Habiah binti Abd Kadir
014.810.7259 (call/SMS/WhatsApp/Viber/WeChat)
Shaklee Independent Distributor
www.facebook.com/mamabasicsupplement

Komentar

comments

Published by

Habiah

Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang comel & manja. Proaktif, berintegriti & lantang bersuara. Cintakan kesihatan semulajadi. Suka menghabiskan masa bersama keluarga. Connect with Habiah on Facebook and Google+.

19 thoughts on “Sakit Lutut Dan Sendi Dah Hilang!”

  1. Waalaikumussalam puan.

    Kencing manis kurang disyorkan kerana Advanced Joint Health Tablet (AJHT) dalam set ini mengandungi glukosamin.

    Ada juga customer saya yang ambil dan berkesan, tetapi dengan pemantauan paras gula yang baik.

    Insya-Allah selamat.

    1. Puan boleh buat pindahan sebanyak RM331 (atau RM341 utk Sabah/Sarawak) ke mana-mana akaun berikut:

      – Maybank 1530-1016-0950 (Habiah Abd Kadir)
      – CIMB 7048-944-353 (Ahmad Imam Khalid)

      Kemudian SMS/WhatsApp maklumat bayaran (nama bank, amaun, masa, tarikh) & maklumat penghantaran (nama, alamat, no telefon) ke 014.810.7259.

      Terima kasih.

  2. Slm

    Saya nak beli ubat ni untuk mak saya di Sarawak.

    Sekarang saya berada di Morocco bekerja.

    Boleh dilakukan secara online jual beli.

    Saya berminat nak jadi pengedar di Sarawak.

    Adakah cawangan lain di Sarawak?

    Regards
    Fairuz

    1. Waalaikumussalam…

      Ye, boleh beli melalui online. Cik boleh transfer RM342 (termasuk dengan pendaftaran pengedar) ke akaun kami :

      MAYBANK 1530-1016-0950 (HABIAH BINTI ABD KADIR)
      CIMB 7048-944-353 (AHMAD IMAM BIN KHALID)

      Ye, kami alu-alukan cik menjadi pengedar di Sarawak. Nanti kami akan emelkan butiran yang diperlukan untuk menjadi pengedar ye.

  3. As salam boleh makan zinc complex sekali gus dengan Ostematrix sebab sekarang saya makan set untuk lelaki, iaitu zinc complex, vit.e complex dan omega guard, tiba-tiba lutut pula sakit. mohon pencerahan. tq

    1. Wsalam tuan Zamri.

      Boleh, sebaiknya tuan boleh refer pengedar tuan.

      Jika tuan nak mengatasi masalah sakit lutut, tuan boleh beli set sakit sendi dengan saya untuk dapatkan konsultasi percuma.

      Alhamdulillah sehingga ke saat ini saya masih lagi benar2 komited dalam memberikan konsultasi yang bersistematik kepada setiap seorang pelanggan saya.

      Tuan Zamri pun boleh cuba jika berminat, insya-Allah.

    1. Tuan perlu gunakan IC Malaysia untuk mendaftar menjadi pengedar. Jika ada saudara mana yang sudi namanya didaftarkan sebagai distributor Shaklee, tuan boleh WhatsApp saya di nombor +60148107259 untuk tindakan lanjut, terima kasih.

  4. Saya akan memilih untuk amalkan pemakanan tambahan berbanding cara yang lain. Kerana kesannya lebih baik dan berpanjangan.

  5. Assalam. Saya mengalami masalah sakit lutut dan sendi berdekatan buku lali bahagian dalam.
    umur baru 30an Walaupun sakit tidaklah serius tetapi agak berasa kurang selesa sengalnya.

    kalau digerakkan pergelangan kaki sebelah kiri agak berasa mcm sesuatu dan begitu dengan lutut sebelah kiri bunyi.

    Saya nak tahu adakah umur saya boleh mengambil ubatan ini dan pengambilan ubat ini sepanjang masa walaupun dah sembuh ?

    Terima kasih.

    1. Waalaikumussalam… untuk konsultasi eklusif untuk masalah adik ni, adik boleh hubungi/ Whatsapp Kak Biey di no 0148107259. Sekarang ada OFFER menarik yang Shaklee berikan pada sesiapa yang menjadi sebahagian drp ahli Shaklee.Untuk makluman adik, set ini juga sesuai untuk yang berumur 13 tahun ke atas.

  6. Rupanya Produk Shaklee boleh merawat sakit lutut. Produk Shaklee memang bagus untuk rawatan sakit lutut.

    Artikel yang amat bermakna dan penuh informasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *