Cuti Sekolah Tanpa TV, Manfaatkan Masa Sebaiknya!

Ada seorang bapa di kalangan rakan tidak seperjuangan suamiku, pernah announce dengan penuh rasa kebapaan di dalam satu WhatsApp group:

“Siapa tahu kat mana ada jual TV murah-murah? Kesian sangat aku tengok anak-anak aku ni, TV rosak, cuti sekolah tak dapat tengok TV..”

Subhanallah, detik hatiku.. Allah s.w.t sedang memberikan nikmat, tapi dia tolak jauh-jauh. Ya Allah, bukakanlah pintu hatinya dan hati kami. Continue reading Cuti Sekolah Tanpa TV, Manfaatkan Masa Sebaiknya!

Anak Hafal Quran Suatu Nikmat

Ramai ibu bapa suka ‘berangan’ nak hantar anak ke sekolah cina bila dapat baby baru.

Ramai juga yang ‘berangan’ menghantar anak ke international school, kononnya nak anak speaking berberai-berai. 😀

Saya juga begitu.

Saya juga begitu.. Continue reading Anak Hafal Quran Suatu Nikmat

Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu Buat?

Continue reading Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu Buat?

Cloth Diapers (Lampin Kain): Kelebihan & Perbandingan

Cloth Diapers Pelbagai Warna & Fesyen!
Cloth Diapers Pelbagai Warna & Fesyen!

Wahhh… Sejak berblog ni, saya teruja nak share apa yang saya buat untuk anak-anak saya, baik dari segi kesihatan, penyusuan dan penggunaan cloth diapers!

Ya, saya dah lama bercloth diapers sejak dari anak pertama lagi. Insya-Allah di entri ini saya akan berkongsi macamana bestnya guna cloth diapers ini! 🙂 Continue reading Cloth Diapers (Lampin Kain): Kelebihan & Perbandingan

Kerongkong Atiqah Luka Tertusuk Sudu

Atiqah

Semalam anak bongsu saya Atiqah (11 bulan) tertusuk sudu plastik ke dalam kerongkong. Luka yang saya lihat kira-kira 6mm panjang, 2mm dalam, sukar untuk saya terima. Continue reading Kerongkong Atiqah Luka Tertusuk Sudu