Petua Mudah Bersalin Yang Saya Amalkan Sepanjang Kehamilan

Dari kiri - Ain Nasuha, Atiqah, Amna Solehah
Dari kiri – Ain Nasuha, Atiqah, Amna Solehah

Alhamdulillah… saya dikurniakan tiga orang cahaya mata perempuan yang sihat, comel dan senang dididik. Lihat sahajalah gelagat mereka, sentiasa buat mama tersenyum.

Proses melahirkan ketiga-tiga anak ini sangat mudah. Alhamdulillah saya tidak mengalami sebarang komplikasi, proses yang lama, sakit berpanjangan, sakit sekejap-sekejap dan pelbagai lagi yang seringkali menjadikan ibu-ibu fobia untuk mengandung lagi.

Oleh itu, entri ini akan saya kongsikan petua yang saya amalkan yang kemungkinan besar menjadi sebab utama kepada saya untuk mudah bersalin. Continue reading Petua Mudah Bersalin Yang Saya Amalkan Sepanjang Kehamilan

Penapis Air Terbaik – Get Clean® Water Pitcher!

Get Clean® Water Pitcher
Get Clean® Water Pitcher

Shaklee sinonim dengan vitamin. Namun tidak bermaksud Shaklee tidak mempunyai produk selain vitamin.

Shaklee juga mempunyai penapis air yang sangat praktikal, iaitu Get Clean® Water Pitcher.

Kepada anda yang masih tercari-cari penapis air terbaik dan yang paling praktikal, mari lihat kelebihan yang terdapat pada penapis air ini. Continue reading Penapis Air Terbaik – Get Clean® Water Pitcher!

Petua Nak Bangun Awal Pagi Bila Terlewat Tidur

Tidur Lewat

Tidur lewat tapi terpaksa bangun awal pagi? Study last minit dan terpaksa hadir exam awal pagi esok?

Minum dengan kawan hingga lewat malam tapi esok nak kena hantar anak ke sekolah?

Sering tidur lewat kemudian menyesal bila lewat terjaga? Yang lucunya, setiap hari pun masih ulang perkara sama.

Jika anda menghadapi masalah di atas atau yang seumpamanya, di mana anda tidak yakin akan terjaga awal pagi esok, jom cuba petua nak bangun awal berikut: Continue reading Petua Nak Bangun Awal Pagi Bila Terlewat Tidur

Sakit Mata

Salam perkenalan kepada semua pembaca setia Soleh.Net. Kak Chik ingin memulakan penulisan pertama Kak Chik dengan tajuk sakit mata. Sebelum itu, izinkan Kak Cik bercerita sedikit bagaimana Kak Chik boleh terjebak dengan penulisan Soleh.Net.

Pada mulanya, Kak Chik saja-saja komen di Soleh.Net. Bila komen satu, ada orang jawab. Komen lagi, ada lagi yang jawab. Ada-ada saja pembaca Soleh.Net ni. Lama kelamaan, rasa syok pula berinteraksi di Soleh.Net yang penuh dengan ilmu pengetahuan ini.

Tanpa Kak Chik sangka, rupanya perbuatan Kak Chik telah diperhatikan oleh pentadbir Soleh.Net yang dinamakan ImamKhalid yang kiut lagi hensem itu. Dengan tidak semena-mena, beliau menawarkan Kak Chik untuk menulis di Soleh.Net.

Pada mulanya Kak Chik tak yakin, tetapi setelah diberi sedikit pendedahan tentang penulisan ini, rasanya macam bertambah yakin jer. Oleh itu, marilah kita berbalik semula ke tajuk asal kita, iaitu sakit mata. Continue reading Sakit Mata

Maybank2u kekalkan aplikasi lama sebagai alternatif?

Maybank2u
Maybank2u.com - ada laluan alternatif?

Selepas saudara NoktahHitam membuat linkback kepada Maybank2u, barulah saya sedar tentang keluhan beberapa staf di pejabat tentang portal kewangan tersebut. Maybank2u.com sudah berwajah baru!

Apabila saya uji pada saat itu, memang menjengkelkan. Kelambatannya mengalahkan sang kura-kura yang keletihan selepas mengalahkan arnab. Continue reading Maybank2u kekalkan aplikasi lama sebagai alternatif?