Ibu Hamil Kuat Walaupun Sudah 3rd Trimester!

Saya teruja melihat Ainul Mustafa yang begitu kuat walaupun sedang hamil 3rd trimester. Dia mampu memanjat Candi Borobudur, Indonesia tanpa rasa mengah malah berjaya mendahului rakan-rakan yang tidak hamil! 😀

Saya sendiri pernah mengalami situasi yang sama seperti Ainul pada tahun 2013, ketika mengerjakan umrah.
Continue reading Ibu Hamil Kuat Walaupun Sudah 3rd Trimester!

Berpuasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai!

Hamil bukanlah alasan untuk tidak berpuasa. Malah semasa hamillah ibu perlu menggandakan amalan rohani sebagai bekalan kepada anak dalam kandungan. Salah satu amalan rohaninya ialah berpuasa. Continue reading Berpuasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai!

Set Menyusu Shaklee: Kisah Penyusuan Unik Bersama Atiqah

Sejak Disember 2013 lagi saya sudah behenti mengepam susu untuk Atiqah (anak ketiga saya), kerana Atiqah sudah tidak mahu minum Ekspress Breast Milk (EBM).

Atiqah sedang asyik dengan makanannya.

Maka tinggallah EBMnya dalam deep freezer. Saya pun terus tidak membuka deep freezer sebab tak sanggup tengok EBM yang banyak membazir macam tu jer. Continue reading Set Menyusu Shaklee: Kisah Penyusuan Unik Bersama Atiqah

Cara Nak Tinggi

Wanita mana yang tak ingin memiliki tubuh badan tinggi menawan bak model, susuk tubuh langsing mengancam macam Dynas Mokhtar.

Terus nampak kementot berdiri sebelah Dynas.
Terus nampak kementot berdiri sebelah Dynas.

Hihi.. amik contoh Dynas laa, sebab saya pernah jumpa Dynas tu.. 🙂 Pendek kata, serba serbi lengkap, rupa ada, tubuh pun tinggi. Senang nak mengenakan pakaian yang cantik-cantik.

Tahukah anda ketinggian anak perempuan akan meningkat dengan mendadak bermula pada hari pertama dia datang period? Sebab itu, anda sebagai ibu disarankan supaya mencatat tarikh hari pertama anak anda datang period. Continue reading Cara Nak Tinggi

Sembelit Lepas Bersalin & Semasa Berpantang

Pengalaman sembelit selepas bersalin amat perit…

Continue reading Sembelit Lepas Bersalin & Semasa Berpantang