Protokol ke-10 Yahudi

Protokol ke-10 Yahudi Mengandungi 8 Perkara:

 1. Song
  Lagu-lagu yang menghiburkan. Ada anak-anak yang tak tau mengucap tetapi boleh menghafal lagu Hindustan yang panjang berjela-jela. Ada anak-anak yang tak hafal Fatihah tapi boleh mengingati lagu Siti Nurhaliza yang panjangnya berdepa-depa. Berjaya sudah Yahudi – Hingga kita terfikir, bagaimana jadinya radio kalau tiada lagu?
 2. Sex
  Lagi satu kegilaan remaja dan yang tua. Seks dimana-mana, di kaca tv, dalam filem, dalam iklan. Babak seks amat lumrah. Kekadang adegan seks tak diperlukan, tetapi diselitkan jua sehingga ada orang menonton filem hanya kerana ada adegan seks. Filem 18SX amat laris berbanding filem U. VCD lucah mudah didapati, dan harganya amat murah. Adakah filem yang tiada adegan seks? Lagi sekali berjaya sungguh Yahudi laknatullah.
 3. Smoke
  Rokok menjadi kegilaan para remaja, sehingga dikatakan tidak moden jika tidak merokok. Malah sekarang merokok menjadi budaya bagi mana-mana perempuan yang kononnya mahu digelar “up to date”. Dulu yang merokok ini golongan pelacur saja, ataupun penari kabaret (seperti dalam filem P. Ramlee). Syabas yahudi, berjaya lagi kamu.
 4. Sport
  Pelbagai jenis sukan ditonjolkan dan lelaki dengan perempuan sama-sama berlumba mencari nama dalam sukan. Hinggakan sekarang bola sepak pun perempuan main juga. Bila bersukan, tutup aurat mestilah jauh sekali, sembahyang pun banyak yang miss. Bukan yang bermain sahaja tak sembahyang, yang menonton pun tak sembahyang juga. Kalau menonton dirumah pun lambat sembahyang sebab takut tak nampak macam mana masuk gol. Yahudi gol lagi. Sampai ada ulamak kata, kerana sukan sembahyang boleh tangguh. Masya Allah!
 5. Fun
  Hiburan. Dimana-mana kita dapat hiburan yang melalaikan. Kalau kita lihat dalam 100 majalah, mungkin 99 adalah majalah hiburan. Termasuklah majalah mangga, yang menayangkan buah mangga artis perempuan. Kalau ada konsert, sanggup orang Islam bertandang hingga menghabiskan banyak wang. Bila ke konsert, pelbagai maksiat akan diselit masuk. Yahudi terhibur lagi.
 6. Female
  Perempuan, tawaran Yahudi yang amat mengasyikkan, terutama dalam iklan, yang kadang-kadang tidak ada kena mengena dengan perempuan. Kalau kita ke kedai bateri kereta, dihadapan bateri terpampang gadis sunti separuh bogel beraksi. Apa kena mengena bateri kereta dengan perempuan? Kalau iklan Modess, perempuan adalah patutnya. Yahudi bersorak lagi.
 7. Fashion
  Fesyen terutama perempuan yang bermacam-macam, sehinggakan kalau pakai tudung pun mereka dah tak menutup aurat. Macam mana dikatakan bertutup aurat jika bertudung tetapi berbaju ketat yang kekadang menampakkan pusat? Yang mewarnakan rambut lagi teruk. Buat apa bertudung kalau rambut diwarnakan. Bila warnakan rambut, mestilah tidak bertudung sebab kalau bertudung, bagaimana nak menayangkan warna rambut yang terkini itu? Kalau dah rambut diwarnakan, sembahyang pun tak sah, malah mandi hadas pun tak sah sebab kebanyakan pewarna adalah kalis air. Itu tak kira yang cukur bulu kening lagi. Yahudi ketawa lagi. Umat islam sudah jadi macam Yahudi.
 8. Food
  Lagi satu kegilaan Umat Islam terutama makanan dari Barat termasukalah McD, Kentucky, Pizza Hut, dan seribu satu macam lagi. Buah kurma yang menjadi makanan Rasulullah pula dipandang hina. Masuk rumah pun setahun sekali bila bulan Ramadan, tapi makanan Barat menjadi kebanggaan. Bila makanan datang dari Barat, adakah kita yakin tentang halalnya? Contoh Kentucky, rempahnya datang dari Amerika. siapa nak pergi check halal ke tidak? Bila makan benda haram, masakan iman menjadi mantap? Maka lahirlah Umat Islam yang bukan perangai saja macam yahudi, tetapi berfikiran pun macam Yahudi. Nauzubillah. Yahudi makan Islam lagi.

Itu baru protokol yang ke-10, yang lain-lain entah macam-macam lagi. Ingatlah, jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentingan Allah, DAHULUKAN KEPENTINGAN ALLAH!

Wallahu a’lam

Lihat menarik:

Komentar

comments

Published by

admin

Seorang bapa kepada 5 cahaya mata yang comel & manja. Pendiam tetapi penyayang. Gemar menulis perisian aplikasi web & sukakan sukan adrinalin. Connect with ImamKhalid on Facebook, Google+, Twitter and YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.