Faktor Kelembapan Streamyx dan Cara Penyelesaiannya

Sejak akhir-akhir ini, lebih kurang awal Disember 2007, aku rasa macam ada yang tak kena dengan talian Streamyx. Lembab yang amat.

Aku pun email report kat TM Customer Care, dan ini reply yang aku dapat. Aku ingat bagus jugak untuk dikongsi bersama.

Mula-mula dia bagi tau aku faktor atau punca atau penyebab kepada berlakunya sindrom ini. Antara faktor yang boleh menyebabkan isu ini adalah seperti:

  1. Kualiti wayar telefon.
  2. Jarak antara kabel di rumah anda dengan “Exchange” TM (sebaik-baiknya kurang dari 5km).
  3. Cuaca (hujan dan kilat).
  4. Kesan elektromagnet. Pastikan modem anda dijauhkan dari perkakasan elektrik seperti televisyen, radio, mesin faks, peti sejuk, penghawa dingin, lampu, ketuhar gelombang, telefon bimbit dan sebagainya.
  5. Pencapaian komputer (saiz ruang cakera keras, pemproses, RAM, program yang dijalankan secara serentak).
  6. Kesesakan internet terutamanya bagi aplikasi “online game” dan P2P.

Lepas tu pulak, aku dinasihatkan untuk melakukan langkah-langkah penyelesaian seperti di bawah:

  1. Jangan guna “splitter”/”micro filter”/mesin faks/”lightning protector”.
  2. Membuat sambungan terus dari modem ke soket dinding (Tanpa sambungan selari).
  3. “Flush” DNS.
    a) Untuk Windows 98/ME:
    – Klik butang “Start” dan kemudian klik pada “Run”
    – Taip “winipcfg” kemudian klik “OK”
    – Pilih jenis network card yang digunakan oleh komputer anda
    – Klik pada butang “Release”
    – Kemudian alamat IP akan menunjukkan bacaan 0.0.0.0. dan kemudian klik “Renew All”
    – Klik “Close” untuk menutup tetingkap program
    b) Untuk Windows 2000/XP:
    – Klik butang “Start” dan kemudian klik pada “Run”
    – Taip “cmd” dan klik “OK”
    – Taip “ipconfig /flushdns” dan tekan butang “Enter” di keyboard
    – Sila pastikan perkataan yang terpapar di skrin adalah “Successfully flushed the DNS Resolver cache”
    – Taip “exit” dan tekan butang “Enter” di papan kekunci bagi menutup tetingkap program
    c) Untuk Windows Vista:
    – Klik butang “Start”
    – Klik “All Programs”
    – Klik “Accessories”
    – Klik kanan pada “Command Prompt”
    – Pilih “Run As Administrator”
    – Taipkan “ipconfig /flushdns”, dan tekan “Enter”
    – Sila pastikan perkataan yang terpapar di skrin adalah “Successfully flushed the DNS Resolver cache”
    – Taip “exit” dan tekan butang “Enter’ di papan kekunci bagi menutup tetingkap program
  4. Menghapuskan ruangan “Cache” (“Temporary Files”, “Delete Cookies” dan “Delete Files”) bawah “Internet Options”.
  5. Sila ubah konfigurasi pelayar (“browser”) kepada “Default”.
    – Klik “Tools”
    – Pilih “Internet Options”
    – Klik “Advanced”
    – Klik “Restore Defaults”
  6. Sila jangan gunakan fungsi “firewall” buat sementara waktu.
  7. Menghapuskan “SSL Certificates”.
    – Klik “Tools”
    – Pilih “Internet Options”
    – Klik “Content” tab
    – Klik “Clear SSL State”
  8. Melaksanakan imbasan Windows.
  9. Sila jangan gunakan fungsi Anti-Virus.
  10. Sila jangan gunakan aplikasi P2P.
  11. Membuat dialer dan mengkonfigurasi DNS. (Preferred DNS Server: 202.188.0.133/Alternate DNS Server: 202.188.1.5).
  12. Matikan bekalan kuasa modem dan tunggu sehingga 5-10 minit sebelum menghidupkannya semula.
  13. 13) Matikan bekalan komputer.
  14. 14) Bacaan ujian “Bandwidth” melalui ‘Bandwidth Test Page’ kami di
    http://202.188.95.52:8080/speedometer/ . Bagaimanapun, sekiranya keputusan ujian bandwidth dibawah 70% daripada kelajuan maksimum, sila sertakan keputusan ujian tersebut dalam kilobits (kbits).

Last sekali dia bagi tau aku, kalau tak jadi jugak, bolehlah menghubungi Unit Teknikal diorang di talian 100 dan pilih “Perkhidmatan Internet” sekiranya memerlukan bantuan bagi langkah-langkah di atas.

Jadi korang semua kalau ada masalah, try dulu buat benda-benda kat atas ni. Pastu kalau tak jadi, report kat diorang, email ker, call ker, dan bagi tau semua benda-benda kat atas ni.

Yang penting, jangan biarkan diorang suruh kita buat apa-apa yang kat atas tu. Suruh diorang datang terus ke rumah korang dan buat pemeriksaan ke atas talian internet korang.

Kalau tak dapat jugak, pesanan aku, carilah pengganti Streamyx. Ikutlah nak pakai Celcom Broadband ker, Maxis Broadband ker, Jaring ker, janji puas hati.

Wallahu a’lam.

Komentar

comments

Published by

ImamKhalid

Seorang bapa kepada 5 cahaya mata yang comel & manja. Pendiam tetapi penyayang. Gemar menulis perisian aplikasi web & sukakan sukan adrinalin. Connect with ImamKhalid on Facebook, Google+, Twitter and YouTube.

5 thoughts on “Faktor Kelembapan Streamyx dan Cara Penyelesaiannya”

  1. Haa tau takpe… Itu pasal lah yang aku tengah bengang skang ni… kalau murah takper. Nak komen pun tak sampai hati. Ini bayar sikit punya mahal, tapi speed lembab pada dial-up lagi…

  2. salam imam khalid,

    Apapun tmnet, harus upgrade sistem mereka….kalau waktu puncak guna streamyx bagaikan guna jaring…bayangkan pengguna jarig pula…hihihi

    Saya sekarang tengah test broadband celcom pula….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.