Nufflets dan GrabMyAds

Nufflets.comNufflets.com merupakan satu lagi media pengiklanan untuk blog yang baru diperkenalkan awal tahun 2008 (tak tau laa kalo tahun lepas lagi).

Konsep yang digunakan lebih kurang macam Google Adsense, iklan teks pendek, saiz iklan pelbagai, warna boleh ubah dan sebagainya yang seakan-akan Adsense. Yang pasti, ia tidak menyalahi undang-undang dari pakcik Google. Jadi penggiat Adsense tak perlu risau untuk join iklan ni.

Tapi ada 2, 3 perkara pasal nufflets ni yang membuatkan aku heran. Sampai sekarang (since 01/01/08) iklan nufflets kat blog ni tak pernah dipelbagaikan. Dok asyik display link ke nufflets jer. Nufflets ketandusan advertiser ker?

Yang kedua, nufflets offer USD15 untuk setiap pendaftaran baru, tapi tak boleh digunakan untuk advertising. Macam takde makna. Konon-konon nak bagi senang sikit publisher (blogger) dapat cek. Ish, tak perlu macam tu kot. Dah lah akaun advertiser ngan publisher berasingan, menyusahkan.

GrabMyAds.comBegitu juga dengan GrabMyAds.com. Aku tak tau bila diorang mula bisnes ni, tapi aku sendiri pun baru jumpa. Tak pasti dari mana pemiliknya, yang aku tahu konsepnya macam nuffnang.com.my. Iklan berbentuk flash, berwarna, dianimasi, dan menarik. Cuma terdapat sedikit persamaan dengan nufflets, iaitu masih kekurangan advertiser.

Walau apa pun, tak salah mencuba, kan? Mana la tau, untung-untung dapat income lebih. Rezeki ni mesti dicari. Ia tidak datang bergolek.

Wallahu a’lam.

Komentar

comments

Published by

admin

Seorang bapa kepada 5 cahaya mata yang comel & manja. Pendiam tetapi penyayang. Gemar menulis perisian aplikasi web & sukakan sukan adrinalin. Connect with ImamKhalid on Facebook, Google+, Twitter and YouTube.

One thought on “Nufflets dan GrabMyAds”

  1. Walau apa pun, tak salah mencuba, kan? Mana la tau, untung-untung dapat income lebih. Rezeki ni mesti dicari. Ia tidak datang bergolek. AGREE!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.