Vitamin Tambah HB – Haemoglobin Dalam Darah

Vitamin tambah HB

Anda disahkan hamil? Tahniah!

Inilah saat-saat yang dinantikan oleh pasangan yang telah berkahwin, samaada yang baru berkahwin dan yang ingin menambah cahaya mata. Saya tumpang gembira dengan berita gembira anda! ^_^

Apabila anda hamil, anda memerlukan zat yang cukup untuk keperluan anda dan anak yang sedang anda kandungkan itu dari awal kehamilan hinggalah ke hari-hari terakhir kandungan anda.

Apabila anda disahkan hamil, anda dinasihatkan untuk membuat ‘buku merah’ iaitu buku rekod kehamilan anda di klinik kesihatan ibu dan anak yang berdekatan dengan tempat tinggal anda.

Dalam buku merah itulah akan direkodkan tentang perkembangan kandungan anda termasuklah HB (Haemoglobin) anda. HB inilah yang sering dirungsingkan oleh para ibu.

HB kena ‘cantik’, kalau tidak mesti nurse akan bising dan akan keraplah anda akan berulang alik ke klinik. Hehehe…

Pelbagai jenis vitamin tambah HB  terdapat di pasaran. Ada mahal, ada murah. Kalau nak free, makan jer yang dibekalkan oleh klinik. Itu pun sudah memadai.

Cuma kita sebagai ibu, sebolehnya kita inginkan yang TERBAIK untuk diri kita dan anak yang kita kandungkan itu. Semestinya vitamin tambah HB yang TERBAIK, SELAMAT, SEMULAJADI & BERKESANMULTIVITAMIN TERTUA di dunia iaitu VITA LEA IRON FORMULA dari SHAKLEE!

Vita Lea Iron Formula

Kelebihan Vita Lea ini ialah:

 • 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas.
 • 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang.
 • 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf.
 • 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent.
 • 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat.
 • 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang.
 • 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang.
 • 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga.

Vita Lea Sebagai Vitamin Tambah HB

Vita Lea sangat disyorkan untuk ibu hamil kerana ia sangat berkesan. Pengalaman saya sendiri, sepanjang tempoh kehamilan 9 bulan anak ke-2 & ke-3 HB saya kekal konsisten dengan bacaan sekitar 15.6!

Alhamdulillah dengan pengambilan yang konsisten (sejak sebelum hamil lagi), saya tidak mempunyai masaalah langsung dengan HB.

Doktor dan nurse juga kagum dengan pencapaian tersebut, sehinggakan ditulis dalam buku merah kehamilan “Ibu Mengambil Shaklee sebagai suplemen”!

Berbeza dengan anak pertama saya dulu, sering berdebar bila menghadiri pemeriksaan kehamilan di klinik.

Di samping itu juga, Vita Lea juga dapat mengelakkan ibu-ibu hamil mendapat diabetis ketika hamil. Insya-Allah pengambilan 2 hingga 4 biji Vita Lea sehari mampu untuk anda memiliki HB yang ‘cantik’ semasa hamil.

Cuma satu peringatan, Vita Lea TIDAK BOLEH SAMA SEKALI diambil oleh ibu yang mengidap thalassemia.

Sempena Promo bulan Februari 2014 ini, sangat berbaloi untuk mendapatkan Vita Lea kerana setiap pembelian 6 botol akan mendapat 1 botol PERCUMA 120 biji Vita Lea Iron Formula.

Berminat Menjadi Pengedar?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya sangat memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri, termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Share Itu Prihatin

Sila share artikel ini di media sosial, mungkin ada di antara kenalan anda yang memerlukan. Yakinlah, setiap satu manfaat yang dikongsi, ada balasannya bagi kita.

Bagi yang nak buat pesanan, nak buat pindahan segera Maybank2u pun boleh. Sila klik logo Maybank2u Pay di bawah dan masukkan amaun bayaran sepertimana yang dipaparkan.

Untuk bayaran manual, boleh dibuat ke mana-mana akaun berikut (klik logo Maybank2u Pay untuk pindahan segera):

 • Maybank 1530-1016-0950 (Habiah Abd Kadir)
 • CIMB 7048-944-353 (Ahmad Imam Khalid)

SMS/WhatsApp maklumat bayaran (bank, amaun, masa, tarikh) & maklumat penghantaran (nama, alamat, no telefon) ke 014.810.7259!

Jom Langgan / Follow Soleh.Net

Akhir kata, jangan ketinggalan tips sihat untuk beramal! Langgan Soleh.Net terus ke email anda, ianya PERCUMA! Klik sini.

Anda juga boleh follow terus melalui NetworkedBlogs!

Habiah binti Abd Kadir
014.810.7259 (call/SMS/WhatsApp/Viber/WeChat)
Shaklee Independent Distributor
www.facebook.com/mamabasicsupplement

Komentar

comments

Published by

Habiah

Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang comel & manja. Proaktif, berintegriti & lantang bersuara. Cintakan kesihatan semulajadi. Suka menghabiskan masa bersama keluarga. Connect with Habiah on Facebook and Google+.

9 thoughts on “Vitamin Tambah HB – Haemoglobin Dalam Darah”

  1. Jika ada kencing manis, amat digalakkan mengambil Vita Lea. Ini kerana ia dapat membantu menstabilkan kandungan gula dalam darah. Dalam masa yang sama HB juga akan cantik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.