Lecithin Menguraikan Lemak Halus Dalam Tubuh, Tingkatkan Fungsi Otak

Lecithin berfungsi menguraikan lemak-lemak halus dalam tubuh badan kita. Lecithin juga berfungsi sebagai penyalur maklumat yang betul kepada otak.

Lecithin (180 Tablet) RM52.50.
Lecithin (180 Tablet) RM52.50.

Lecithin diperbuat daripada kacang soya yang berkualiti tinggi dan mempunyai khasiat-khasiat asli yang tidak diubahsuai (non-GMO).

Siapa Perlu Ambil Lecithin?

Lecithin perlu diambil oleh semua peringkat umur 13 tahun ke atas.

Mereka yang ingin menurunkan berat badan disyorkan mengamalkan Lecithin 3 biji sejurus sebelum sarapan dan 3 biji sejurus sebelum makan malam, setiap hari.

Ia bertindak menghalang lemak-lemak makanan daripada melekat pada dinding usus dan saluran darah.

Pengambilan Lecithin bersama Herb-Lax sangat membantu dalam menguruskan badan, kerana Herb-Lax bertindak menyingkirkan toksin dalam badan supaya penyerapan vitamin dapat berjalan dengan sempurna.

Apa Lagi Fungsi Lecithin?

Mereka yang ingin mengekalkan berat badan juga perlu amalkan Lecithin dengan cara yang sama. Ia membantu penghadaman yang sempurna selain mengawal kolesterol.

Di samping pengambilan Lecithin yang konsisten, amat penting juga bagi seseorang untuk mengawal nafsu makan.

Pemakanan yang tidak terkawal tidak akan membantu menurunkan berat badan dengan cara yang selamat, walau sehebat mana pun ‘ubat kurus’ anda.

Pengambilan Lecithin yang konsisten dalam jangka panjang dapat menurunkan risiko penyakit darah tinggi, sengal-sengal sendi, sakit jantung (angina) dan gout (strok atau angin ahmar).

Lecithin juga membantu tiga fungsi otak anda iaitu menerima isyarat daripada pancaindera dengan betul, menyimpan data dalam otak dengan tepat dan menghantar isyarat kepada pancaindera dengan cekap.

Apa yang paling penting ialah berikan anda masa untuk merasai kesan pengambilannya. Setelah tubuh kita terlalu lama menelan makanan tak berkhasiat, sudah tentulah memerlukan masa yang lama juga untuk proses ‘pembersihan’.

Ada Sebarang Kemusykilan?

Jika anda mempunyai sebarang kemusykilan, ringan-ringankanlah jari untuk berdiskusi melalui ruangan komen Facebook di bawah ini, semoga menjadi manfaat kepada pembaca lain.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi & khidmat nasihat PERCUMA!

Akhir kata, jangan ketinggalan tips sihat untuk beramal! Langgan Soleh.Net terus ke email anda, ianya PERCUMA! Klik sini.

Anda juga boleh follow terus melalui NetworkedBlogs!

Habiah binti Abd Kadir
014.810.7259
Shaklee Independent Distributor
www.facebook.com/mamabasicsupplement

Komentar

comments

Published by

Habiah

Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang comel & manja. Proaktif, berintegriti & lantang bersuara. Cintakan kesihatan semulajadi. Suka menghabiskan masa bersama keluarga. Connect with Habiah on Facebook and Google+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.