B-Complex with Acid Folic: Amalan Harian Utama

B-Complex dari Shaklee merupakan sejenis tablet anti-stres yang sangat selamat, sangat semulajadi dan sangat berkesan untuk diamalkan setiap hari.

Ia merupakan sumber vitamin B yang wajib bagi setiap individu untuk mengekalkan kesihatan yang baik.

Anda hanya perlu telan sebiji sahaja setiap pagi selepas sarapan. Harganya sangat murah dibandingkan dengan kepentingannya terhadap tubuh badan kita.

B-Complex 120 Tablet RM53.75 sahaja, satu botol tahan 4 bulan!
B-Complex 120 Tablet RM53.75 sahaja, satu botol tahan 4 bulan!

Jika anda menghadapi masalah kemurungan, B-Complex sangat sesuai untuk anda. Amalkan setiap hari dengan dosej yang sama.

B for Beauty!

B-Complex amat sinonim dengan kecantikan. Ia membantu dalam pembentukan sel-sel kulit baru setiap hari, menjadikan kulit anda sentiasa berseri dengan pengambilan yang konsisten.

Untuk mengekalkan berat badan yang ideal, vitamin B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantothenik yang terkandung dalam B-Complex juga sangat membantu dalam penukaran protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.

Dengan asid folik dan vitamin B12 yang terdapat di dalamnya, B-Complex sangat membantu dalam pembentukan sel darah merah dalam tubuh badan.

Bagi ibu hamil pula, pengambilan yang mencukupi sepanjang kehamilan sangat membantu dalam mengurangkan kemungkinan berlakunya risiko kecacatan tiub neural semasa melahirkan anak.

Kecacatan tiub neural.
Kecacatan tiub neural.

Kecacatan tiub neural ini terjadi apabila saraf tunjang yang sepatutnya tumbuh melalui ruang tulang belakang telah tersasar keluar sehingga ke luar fetus (bayi semasa dalam kandungan).

Risiko ini boleh dielak dengan pengambilan asid folik yang mencukupi dan konsisten sepanjang kehamilan, insya-Allah.

B-Complex Rasa Kurang Enak?

Sesetengah pengguna akan rasa kurang selesa pada permulaan pengambilan B-Complex.

Jangan risau, gangguan rasa kurang enak ini akan hilang dengan sendirinya selepas beberapa ketika, bahkan ia lebih mudah dibiasakan berbanding Vita-Lea.

Suami saya juga pada mulanya kurang selesa untuk menelan B-Complex kerana ada sedikit rasa yang tidak enak.

Akan tetapi selepas beliau amalkan beberapa hari, tidak kedengaran lagi sebarang rasa tak selesa bahkan kini beliau rasa tak lengkap pula tanpanya.

Ada Sebarang Kemusykilan?

Jika anda mempunyai sebarang kemusykilan, ringan-ringankanlah jari untuk berdiskusi melalui ruangan komen Facebook di bawah ini, semoga menjadi manfaat kepada pembaca lain.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi & khidmat nasihat PERCUMA!

Akhir kata, jangan ketinggalan tips sihat untuk beramal! Langgan Soleh.Net terus ke email anda, ianya PERCUMA! Klik sini.

Anda juga boleh follow terus melalui NetworkedBlogs!

Habiah binti Abd Kadir
014.810.7259
Shaklee Independent Distributor
www.facebook.com/mamabasicsupplement

Komentar

comments

Published by

Habiah

Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang comel & manja. Proaktif, berintegriti & lantang bersuara. Cintakan kesihatan semulajadi. Suka menghabiskan masa bersama keluarga. Connect with Habiah on Facebook and Google+.

One thought on “B-Complex with Acid Folic: Amalan Harian Utama”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.