Performance Drink Beri Tenaga, Hilangkan Dahaga

Panas sangatlah sekarang ni.  Kalau keluar dari rumah, mesti rasa letih dan sakit kepala sebab terlampau panas. Mak kat kampung pun cakap perkara yang sama juga. Panas sangat cuaca, tubuh jadi letih dan tak bermaya.

Atiqah menikmati cuaca panas di tepi padang.

Warga emas dan kanak-kanak la paling kasihan kerana antibodi mereka tidak cukup kuat untuk menghadapi cuaca panas ini. Saya pun dah 2 hari rasa tak sedap badan ditambah dengan sakit kepala. Sampai tak larat nak buat kerja rumah dan uruskan anak-anak.

Anak-anak pulak sedang nak membesar, macam-macam ragam mereka yang membuatkan saya tidak boleh nak rehat walaupun rasa tak sihat. Dalam keadaan cuca panas begini, anak-anak hanya duduk di rumah sahaja, kecuali Ain Nasuha kerana dia bersekolah.

Sepanjang berada di rumah, mereka aktif bermain sehingga berpeluh-peluh. Kemudian, mulalah buka peti cari air. Dahaga sangat kata Amna Solehah (anak kedua).

Saya sendiri yang batuk dan selesema ini pun selalu rasa dahaga. Kalau minum air kosong jer, rasa macam tak berapa nak hilang dahaga. Oleh itu, saya meyediakan minuman isotonix Performance dari Shaklee. Ia sesuai untuk diminum seisi keluarga.

Performance drink a.k.a Performance® - Natural Orange (539 gram) RM82.50.
Performance® – Natural Orange (539 gram) RM82.50.

Apa yang Bestnya Performance Drink?

1. Perisa Oren, rasanya sangat sedap. Kalau minum jus oren, pun sedap jugak. Tetapi tidak mampu menghilangkan dahaga sepertinya.

2. Tanpa gula tambahan, minuman isotonik yang semulajadi, berbeza dengan air isotonik di pasaran yang selalu kita minum tu.

3. Sesuai untuk seisi keluarga – Dari anak umur 1 tahun ke atas dah boleh minum. Bancuh 1 jug, kemudian, letak dalam peti ais, minum sejuk-sejuk, best! 🙂

4. Menghidratkan tubuh – Ia mengelakkan kekeringan, memberikan cecair dan bendalir pada tubuh badan kita.

5. Memberi tenaga – Sesuai diamalkan oleh orang yang kurang minum air kosong, orang yang bekerja menggunakan tenaga yang banyak, warga emas, ibu hamil dan menyusu yang sedang berpuasa dan sesiapa sahaja yang aktif yang memerlukan tenaga berpanjangan.

6. Sakit ketika hubungan suami isteri – Ia membantu memberikan cairan kepada faraj yang kering.

7. Sesuai untuk yang mengidap batu karang – memastikan badan cukup elektrolit dan juga air utk menghalang pembentukan kristal

Cara Membancuh Performance Drink

Boleh bancuh mengikut citarasa anda.

Bolehkah dicampur dengan minuman lain?

Boleh, terpulang pada citarasa anda. Tetapi elakkan bancuh bersama minuman berkafein kerana minuman berkafein boleh menghalang penyerapan zat-zat dalam Performance drink.

Anda boleh membancuhnya dengan ESP atau Cinch Energy Tea untuk lebih bertenaga sepanjang hari.

Pendek kata, saya dan keluarga saya sangat sukakan Performance drink, lebih-lebih lagi dalam keadaan cuaca yang panas begini. Terasa segar kerongkong dan hilang dahaga apabila menikmati segelas Performance drink. Ia juga sesuai dihidangkan untuk anak-anak yang pulang dari sekolah. Cubalah! tentu anak-anak anda mengemarinya 🙂

Pada hari sabtu ini ada aktiviti sukan di sekolah Ain Nasuha, eloklah dibekalkan Performance drink supaya dia kekal bertenaga dan tidak mengadu dahaga sepanjang bersukan nanti.

Kita sebagai mak ayah yang menjadi pemerhati pun mesti penat juga kan, jadi minumlah Performance drink!

Ada Sebarang Kemusykilan?

Jika anda mempunyai sebarang kemusykilan, ringan-ringankanlah jari untuk berdiskusi melalui ruangan komen Facebook di bawah ini, semoga menjadi manfaat kepada pembaca lain.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi & khidmat nasihat PERCUMA!

Akhir kata, jangan ketinggalan tips sihat untuk beramal! Langgan Soleh.Net terus ke email anda, ianya PERCUMA! Klik sini.

Anda juga boleh follow terus melalui NetworkedBlogs!

Habiah binti Abd Kadir
014.810.7259
Shaklee Independent Distributor
www.facebook.com/mamabasicsupplement

Komentar

comments

Published by

Habiah

Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang comel & manja. Proaktif, berintegriti & lantang bersuara. Cintakan kesihatan semulajadi. Suka menghabiskan masa bersama keluarga. Connect with Habiah on Facebook and Google+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.