Berhenti Merokok Mudah Kalau Kena Pada Caranya

Tonton video ini untuk berhenti merokok dengan cepat untuk selama-Lamanya!

Hampir semua orang berpendapat berhenti merokok amat sukar dicapai, terutama perokok tegar. Hidup ini bagi mereka tak lengkap tanpa rokok, hilang arah, terumbang ambing dan rasa nak mati jika tidak merokok!

Ketagihan merokok tidak mengenal usia dan jantina. Bermula sekadar ingin mencuba atas pengaruh rakan-rakan, seterusnya ketagihan yang tidak dapat dibendung lagi.

Lebih parah ada yang terpaksa menanggung ketagihan ini sepanjang hayatnya. Malah yang mati kerananya pun ramai – gagal berhenti merokok hingga ke hujung nyawa, nauzubillah.

Ramai perokok yang telah mencuba pelbagai cara untuk berhenti merokok tetapi gagal… 🙁

Hakikatnya berhenti merokok adalah mudah kalau kena pada caranya. Inilah yang dinyatakan oleh seorang perokok tegar kepada saya.

Beliau berkongsi cara-cara bagaimana beliau sendiri berhenti merokok selepas 16 tahun merokok yang mana akhir tahap ketagihannya merupakan salah seorang daripada jaguh perokok di kalangan rakan-rakannya.

Bagaimana Berhenti Merokok?

1. Perkara pokok yang tidak boleh tidak bagi seseorang yang ingin berhenti merokok ialah keinginan yang tinggi untuk berhenti merokok.

2. Letakkan rokok di tempat tercorot, sepertimana orang yang sedang leka bermain game diajak solat. Nanti sekejap, sikit lagi ni, kau pergi dulu nanti aku datang, nak menang dah ni, dan pelbagai alasan lagi.

3. Sabitkan hukum dalam diri bahawa rokok itu haram. Sepertimana gelinya anda terhadap arak dan dadah (atau babi sekalipun), bayangkan rokok juga segeli itu.

4. Ketahuilah bahawa merokok tak cool dan dipandang hina oleh masyarakat seluruh dunia.

5. Amalkan gaya hidup sihat, seperti tidur awal bangun awal, banyak minum air kosong, elakkan ais, elak gula, elak maggi dan sebagainya. Lama kelamaan rokok sendiri yang akan menjauhkan diri dari anda.

6. Telan satu sudu kecil Vivix setiap kali terasa ingin merokok.

Berhenti merokok dengan Vivix!
Vivix (150ml) RM475 –> untuk pesanan segera sila KLIK SINI.

Vivix bertindak 3 dalam 1, menghilangkan rasa ketagih, elak demam ketagih serta memperbaiki sistem tubuh yang rosak akibat rokok.

Apa Kata Perokok Terhadap Kesan Vivix?

vivix-testi-merokok

Berminat Menjadi Pengedar?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya sangat memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri, termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Share Itu Prihatin

Sila share artikel ini di media sosial, mungkin ada di antara kenalan anda yang memerlukan. Yakinlah, setiap satu manfaat yang dikongsi, ada balasannya bagi kita.

Bagi yang nak buat pesanan, nak buat pindahan segera Maybank2u pun boleh. Sila klik logo Maybank2u Pay di bawah dan masukkan amaun bayaran sepertimana yang dipaparkan.

Untuk bayaran manual, boleh dibuat ke mana-mana akaun berikut (klik logo Maybank2u Pay untuk pindahan segera):

  • Maybank 1530-1016-0950 (Habiah Abd Kadir)
  • CIMB 7048-944-353 (Ahmad Imam Khalid)

SMS/WhatsApp maklumat bayaran (bank, amaun, masa, tarikh) & maklumat penghantaran (nama, alamat, no telefon) ke 014.810.7259!

Jom Langgan / Follow Soleh.Net

Akhir kata, jangan ketinggalan tips sihat untuk beramal! Langgan Soleh.Net terus ke email anda, ianya PERCUMA! Klik sini.

Anda juga boleh follow terus melalui NetworkedBlogs!

Habiah binti Abd Kadir
014.810.7259 (call/SMS/WhatsApp/Viber/WeChat)
Shaklee Independent Distributor
www.facebook.com/mamabasicsupplement

Komentar

comments

Published by

Habiah

Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang comel & manja. Proaktif, berintegriti & lantang bersuara. Cintakan kesihatan semulajadi. Suka menghabiskan masa bersama keluarga. Connect with Habiah on Facebook and Google+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.