Cara Merawat Asthma Kronik

Video pendek di atas memaparkan kisah seorang isteri yang berikhtiar merawat asthma suaminya yang telah dihidapi sebelum mereka berkahwin lagi.

Tahun demi tahun asthma suami bertambah kronik sehingga merisaukan isterinya. Isteri mana yang tidak sayangkan suami… ūüôā

Suami yang pada awalnya tidak suka mengambil suplemen kerana terpaksa menelan pelbagai vitamin, akhirnya terpaksa akur dengan ‘paksaan’ isteri tercinta.

Dalam keterpaksaan itu akhirnya suami berasa gembira kerana telah sembuh sepenuhnya dari asthma yang kronik, sehingga membolehkan beliau benar-benar kembali aktif menjalankan aktiviti harian bersama keluarga.

Gembira – Itulah yang dirasai oleh pasangan suami isteri ini setelah melihat dan merasai perubahan suami setelah mengambil set asthma daripada Shaklee.

Semoga video ini menyuntik semangat anda yang telah berhempas pulas mencari rawatan asthma kronik tanpa ingin bergantung dengan ubat hospital atau inhaler.

Bagaimana Asthma Berlaku?

Asthma atau lelah merupakan penyakit yang disebabkan oleh keradangan pada selaput dinding laluan udara yang menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit.

Pengidap asthma akan mengalami kesukaran bernafas dan sukar untuk melakukan aktiviti seperti senaman, melakukan kerja-kerja harian dan sebagainya.

Apabila otot mengejang, saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan. Sekiranya ianya berlaku, paru-paru akan kekurangan udara dan boleh menyebabkan pengidap asthma pengsan.

Cara Merawat Asthma Kronik

Set Asthma Shaklee yang diberikan oleh isteri buat suami tercinta sebagai cara merawat asthma kronik ialah:

Cara merawat asthma kronik

1. Vivix 150ml RM475

Dalam kandungan Vivix mengandungi european elderberry iaitu merupakan antioksidan yang kuat untuk melawan virus yang menjangkiti paru-paru yang menyebabkan terjadinya asthma.

Oleh itu, mengikut kajian, apabila mengambil Vivix, ia dapat menguatkan sistem imun pengidap atshma tersebut dan apabila imun tubuh badan kuat, maka ia dapat mencegah asthma daripada menyerang.

2. Omega Guard 90 kapsul RM136

Merupakan minyak ikan terbaik dunia yang terdiri daripada 7 asid lemak Omega 3 semulajadi iaitu EPA, DHA dan lain-lain lagi.

3 biji Omega Guard menyediakan 990mg asid lemak Omega 3. Kajian menunjukkan mereka yang mengidap asthma mempunyai kandungan Omega 3 yang rendah.

Pengambilan Omega 3 daripada minyak ikan terbaik Omega Guard Shaklee dapat meredakan inflamasi/ asthma.

3. Garlic Complex 60 tablet RM47.50

Merupakan antibiotik semulajadi yang diperlukan oleh pengidap asthma.

4. Sustained Release Vita-C Plus 180 tablet RM92.50

Merupakan antioksidan membaiki tisu-tisu badan, meningkat sistem imun dan membantu mengurangkan keradangan.

5. Ostematrix 120 kaplet RM61.00

Merupakan sumber kalsium yang membantu mengelakkan pengidap asthma mengalami kekejangan otot.

6. Nutriferon 30 stik RM181.25

Menguatkan sistem imun dan membantu menyembuhkan radang paru-paru sekiranya diambil secara konsisten.

Berminat Menjadi Pengedar?

Dapatkan Set Asthma Shaklee ini dan terus menjadi pengedar secara PERCUMA! Malah dapat berjimat lagi, sebab terus dapat harga pengedar, walaupun untuk kegunaan sendiri!

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya sangat memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri, termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Share Itu Prihatin!

Sila share artikel ini di media sosial, mungkin ada di antara kenalan anda yang memerlukan. Yakinlah, setiap satu manfaat yang dikongsi, ada balasannya bagi kita.

Bagi yang nak buat pesanan, nak buat pindahan segera Maybank2u pun boleh. Sila klik logo Maybank2u Pay di bawah dan masukkan amaun bayaran sepertimana yang dipaparkan.

Untuk bayaran manual, boleh dibuat ke mana-mana akaun berikut (klik logo Maybank2u Pay untuk pindahan segera):

  • Maybank 1530-1016-0950 (Habiah Abd Kadir)
  • CIMB 7048-944-353 (Ahmad Imam Khalid)

SMS/WhatsApp maklumat bayaran (bank, amaun, masa, tarikh) & maklumat penghantaran (nama, alamat, no telefon) ke 014.810.7259!

Jom Langgan / Follow Soleh.Net

Akhir kata, jangan ketinggalan tips sihat untuk beramal! Langgan Soleh.Net terus ke email anda, ianya PERCUMA! Klik sini.

Anda juga boleh follow terus melalui NetworkedBlogs!

Habiah binti Abd Kadir
014.810.7259 (call/SMS/WhatsApp/Viber/WeChat)
Shaklee Independent Distributor
www.facebook.com/mamabasicsupplement

Komentar

comments

Published by

Habiah

Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang comel & manja. Proaktif, berintegriti & lantang bersuara. Cintakan kesihatan semulajadi. Suka menghabiskan masa bersama keluarga. Connect with Habiah on Facebook and Google+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.