Chicken Pox Cepat Sembuh, Parut Hilang Dalam 30 Hari!

Video pendek di atas merupakan perkongsian daripada Puan Nur Hidayah yang mengidap Chicken Pox yang dijangkiti daripada anaknya. Setelah beberapa hari, chicken pox yang memenuhi wajah dan badannya telah sembuh dan parutnya telah hilang dalam 30 hari.

Chicken pox ataupun cacar air boleh dihidapi oleh sesiapa sahaja samada dewasa ataupun kanak-kanak. Ia terjadi disebabkan oleh virus varicella (kumpulan virus herpes) dan ia mudah berjangkit.

Cara Memastikan Chicken Pox Cepat Sembuh

1. Minum air kelapa. Basuh di tempat yang tumbuh chicken pox dengan air kelapa muda.

Petua ini saya perolehi daripada pengamal perubatan Islam Darussyifaa’. Katanya salah satu khasiat air kelapa muda ialah dapat membuatkan chicken pox cepat sembuh selain berupaya menyejukkan tubuh.

2. Lumur batu kawi di tempat ditumbuhi chicken pox.

Batu kawi boleh didapati di farmasi cina (sinsei), minta yang sudah dihancurkan. Cara penggunaannya bancuh dengan air, kemudian sapukan di bintik-bintik chicken pox.

Petua ini juga diberikan oleh pengamal perubatan Islam Darussyifaa’. Khasiat batu kawi ini juga dapat membuatkan chicken pox cepat sembuh dan mengecut selain menyejukkan badan, lebih-lebih lagi di kawasan yang ditumbuhi chicken pox.

3. Buat air tawar (penawar) dengan pengamal perubatan Islam atau sesiapa yang berkelayakan.

Gunakan air meneral sahaja. Pengamal perubatan Islam akan tiup ke dalam air dengan bacaan-bacaan ayat suci Al-Quran. Air ini boleh diminum dan dibuat mandi. Penawar ini sentiasa boleh ditambah dengan air mineral lain supaya tidak habis.

4. Sapu dengan krim serbaguna Herbal blend Shaklee.

Sapu keseluruhan badan yang ditumbuhi chicken pox dua kali sehari iaitu pada waktu pagi dan malam, insya-Allah chicken pox akan cepat sembuh.

Chicken pox cepat sembuh dengan Herbal Blend & Basic-H2 Shaklee

5. Mandi dengan Basic-H2

Basic-H2 ialah cecair berasaskan jagung dan kelapa. Ia berupaya menyejukkan kulit badan yang ditumbuhi chicken pox. Gunakan dua kali sehari iaitu pagi dan petang (atau malam) supaya chicken pox cepat sembuh.

Hilangkan Parut Chicken Pox Dalam 30 Hari, Amalkan Ini…

Chicken pox cepat sembuh & parut mudah hillang!

1. Sustained Release Vita-C Plus 180 tablet RM92.50

Merupakan antikoksidan yang tinggi, berupaya mengembalikan kolagen dalam tubuh, meningkatkan sistem imun dan berupaya mengeringkan air yang keluar dari celah kulit akibat chicken pox.

2. Vita-E Complex 120 tablet RM149.00

Berfungsi memudarkan parut di muka dan keseluruhan anggota badan dari dalam akibat chicken pox.

3. B-Complex 120 tablet RM53.75

‘B’ mewakili kepada beauty. Merupakan vitamin anti-stres yang bertindak sebagai penenang. Apabila kita sentiasa merasa tenang, bintik-bintik chicken pox akan lebih cepat sembuh.

5. GLA Complex 60 softgel RM91.25

Ia dapat menstabilkan hormon dalam tubuh dan dapat mengembalikan kulit menjadi glowing dan bertambah sihat dan cantik dalam masa 30 hari! Anda pasti berpuas hati. 😀

4. ESP Soy Protein Isolate Powder 850g RM150.00

Merupakan makanan untuk sel kulit, yang berupaya mempercepatkan proses baik pulih chicken pox. ESP WAJIB diambil oleh pengidap chicken pox kerana ia sangat BERKESAN.

Berminat Menjadi Pengedar?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya sangat memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri, termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Share Itu Prihatin

Sila share artikel ini di media sosial, mungkin ada di antara kenalan anda yang memerlukan. Yakinlah, setiap satu manfaat yang dikongsi, ada balasannya bagi kita.

Bagi yang nak buat pesanan, nak buat pindahan segera Maybank2u pun boleh. Sila klik logo Maybank2u Pay di bawah dan masukkan amaun bayaran sepertimana yang dipaparkan.

Untuk bayaran manual, boleh dibuat ke mana-mana akaun berikut (klik logo Maybank2u Pay untuk pindahan segera):

  • Maybank 1530-1016-0950 (Habiah Abd Kadir)
  • CIMB 7048-944-353 (Ahmad Imam Khalid)

SMS/WhatsApp maklumat bayaran (bank, amaun, masa, tarikh) & maklumat penghantaran (nama, alamat, no telefon) ke 014.810.7259!

Jom Langgan / Follow Soleh.Net

Akhir kata, jangan ketinggalan tips sihat untuk beramal! Langgan Soleh.Net terus ke email anda, ianya PERCUMA! Klik sini.

Anda juga boleh follow terus melalui NetworkedBlogs!

Habiah binti Abd Kadir
014.810.7259 (call/SMS/WhatsApp/Viber/WeChat)
Shaklee Independent Distributor
www.facebook.com/mamabasicsupplement

Komentar

comments

Published by

Habiah

Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang comel & manja. Proaktif, berintegriti & lantang bersuara. Cintakan kesihatan semulajadi. Suka menghabiskan masa bersama keluarga. Connect with Habiah on Facebook and Google+.

One thought on “Chicken Pox Cepat Sembuh, Parut Hilang Dalam 30 Hari!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.