Facebook Share Popup WordPress Plugin

Facebook Share Popup Plugin for WordPress exclusively brought to you by Soleh.Net!
Facebook Share Popup Plugin for WordPress exclusively brought to you by Soleh.Net!

Finally, a super fantastic way to increase facebook likes for your blog post.

A facebook like & share box will pop up with the lightbox effect, only 3 seconds after the reader has finished reading, with friendly approach whether the reader like the post or not.

This smart popup which never be annoying will be a surefire way to dramatically increase your likes & shares.

  • No need to configure at all!
  • Extremely easy to change wordings.
  • Optional author avatar with biography display after a single post.

Download here for FREE: Continue reading Facebook Share Popup WordPress Plugin

Cara Remove Virus Jamban

Express Link: Download JambanMu.com Remover – KillFlash1.0.exe

Kini ada pulak virus baru bernama “JambanMu.com”, oleh “trojan.win32.vb.ayo”, yang juga dikenali sebagai “flash.10.exe”. Nama lain baginya ialah “W/2.Virus.Jamban.Busuk.BlaBla”.

Virus ini akan menyebabkan PC anda menjadi sangat lembab di mana sebagai contoh, untuk membuka Notepad, anda akan mengambil masa selama lebih kurang 20 saat!

Buat masa sekarang ni, anti-virus AVG, Zone Alarm, Symantec dan Kaspersky 2007 masih lagi belum dapat ‘clean’kan virus ni. Zone Alarm dan AVG hanya dapat quarantine sahaja. Awas!

Continue reading Cara Remove Virus Jamban

Impianku Terengganu

First time aku dengar lagu ni, aku rasa macam layan jer. Tapi yang aku hairannya, setiap kali aku hadiri majlis-majlis rasmi yang ada kaitan dengan kerajaan (UMNO), lagu ni pasti berkumandang tanpa henti.

Mula-mula aku ingat lagu ni lagu top masa kini, tapi bila aku tanya member aku, dia kata lagu ni lagu baru negeri Terenggau. Dalam hati aku kata tak logik, senang-senang jer tukar lagu rasmi negeri, kang tak pasal-pasal Sultan murka.

Satu hari aku terdengar member aku (yang lain) pasang lagu ni kat PC dia. So aku pun copy terus arr, letak kat web server aku ni, untuk you all download. Lagu ni aku nampak macam matlamat YAB Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Idris Bin Jusoh. So sama-samalah kita memajukan Terengganu!

Mempersembahkan, lagu Idris Jusoh (di mana ada beliau, di situlah ada lagu ni)

Impianku TerengganuDownload

Terengganu Negeriku
Tanah berdaulat penuh semangat
Semua impian lama kusimpan
Pasti ku jadikan ia kenyataan

Akan ku melangkah dengan semangat kental di hati
Akan ku mengalah tunaikan janji yang terpatri
Terengganu maju

Impianku…

Impian ini…
(Chorus)
Bukan fantasi ia realiti berkat Ilahi
Kusahut cabaran gapai kejayaan bukti kemampuan
Genggam harapan
Tiada halangan pahat sejarah yang cemerlang
Hanya peluang bina tamadun yang gemilang

Terengganu maju impianku 2x

(Ulang Chorus)

Mp3 Surah-surah Lazim dari 5 Imam

Sukar juga nak cari sumber-sumber bacaan surah-surah lazim dari Al-Quran Al-Karim yang boleh dimuat turun dari internet.

Setakat ini, saya ada kumpulkan beberapa surah-surah lazim dari beberapa sumber yang terdiri daripada beberapa orang imam terkenal, dan saya letakkan di sini untuk dikongsi bersama.

Cara nak download, klik kanan pada surah yang ingin dimuat turun, pilih “Save Target As…” untuk Internet Explorer atau “Save Link As…” untuk Mozilla Firefox.

Selamat mendownload!

Ghamidi Hudhaifi Sheikh Masyari Syuraim Sudais
Al-fatiha
As-sajdah
Ya-sin
Ar-rahman
Al-waqiah
Al-mulk
Al-insan
An-naba
An-naziat
Abasa
At-takwir
Al-infitar
Al-mutaffifin
Al-inshiqaq
Al-buruj
At-tariq
Al-ala
Al-ghashiyah
Al-fajr
Al-balad
Ash-shams
Al-lail
Ad-duha
Ash-sharh
At-tin
Al-alaq
Al-qadr
Al-baiyyinah
Al-zalzalah
Al-adiyat
Al-qariah
At-takathur
Al-asr
Al-humazah
Al-fil
Quraish
Al-maun
Al-kauthar
Al-kafirun
An-nasr
Al-masad
Al-ikhlas
Al-falaq
An-nas
Fatiha1-7
An-Naba’1-40
An-Naazi’aat1-46
‘Abasa1-42
At-Takwiir1-29
Al-Infitaar1-19
Al-Mutaffiffin1-36
Al-Insyiqaaq1-25
Al-Buruuj1-22
At-Taariq1-17
Al-A’laa1-19
Al-Ghaasyiyah1-26
Al-Fajr1-30
Al-Balad1-20
Asy-Syams1-15
Al-Lail1-21
Adh-Dhuha1-11
Ash-Syar-h1-8
At-Tiin1-8
Al-‘Alaq1-19
Al-Qadr1-5
Al-Bayyinah1-8
Az-Zalzalah1-8
Al-‘Adiyaat1-11
Al-Qaari’ah1-11
At-Takaathur1-8
Al-‘Asr1-3
Al-Humazah1-9
Al-Fiil1-5
Quraisy1-4
Al-Maa’uun1-7
Al-Kauthar1-3
Al-Kaafiruun1-6
An-Nasr1-3
Al-Masad1-5
Al-Ikhlas1-4
Al-Falaq1-5
An-Naas1-6
Al-Fatihah
Al-Mumtahanah
As-Saff
Al-Jumu’ah
Al-Munaafiquun
At-Taghaabun
Al-Mulk
Al-Qalam
Al-Haaqqah
Al-Ma’aarij
Nuh
Al-Jinn
Al-Muzzammil
Al-Muddaththir
Al-Qiaamah
Al-Insaan
Al-Mursalaat
An-Naba’
An-Naba
An-Naaziaat
Abasa
At-Takwiir
Al-Infitaar
Al-Mutaffiffin
Al-Insyiqaaq
Al-Buruuj
At-Taariq
Al-A’laa
Al-Ghaasyiyah
Al-Fajr
As-Syams
Al-Lail
Adh-Dhuha
Al-Insyiraah
At-Tiin
Al-‘Alaq
Al-Qadr
Al-Bayyinah
Az-Zalzalah
Al-‘Aadiyaat
Al-Qaari’ah
At-Takaathur
Al-‘Asr
Al-Humazah
Al-Fiil
Quraisy
Al-Maa’uun
Al-Kauthar
Al-Kaafiruun
An-Nasr
Al-Masad
Al-Ikhlas Al-Falaq
An-Naas
Al-fatiha
An-naba
An-naziat
Abasa
At-takwir
Al-infitar
Al-mutaffiffin
Al-inshiqaq
Al-buruj
At-tariq
Al-ala
Al-ghashiyah
Al-fajr
Al-balad
Ash-shams
Al-lail
Ad-duha
Ash-sharh
At-tin
Al-alaq
Al-qadr
Al-baiyyinah
Az-zalzalah
Al-adiyat
Al-qariah
At-takathur
Al-asr
Al-humazah
Al-fil
Quraish
Al-maun
Al-kauthar
Al-kafirun
An-nasr
Al-masad
Al-ikhlas
Al-falaq
An-nas
Al-fatiha
As-sajdah
Ya-sin
Al-mulk
An-naba
An-naziat
Abasa
At-takwir
Al-infitar
Al-mutaffifin
Al-inshiqaq
Al-buruj
At-tariq
Al-ala
Al-ghashiyah
Al-fajr
Al-balad
Ash-shams
Al-lail
Ad-duha
Ash-sharh
At-tin
Al-alaq
Al-qadr
Al-baiyyinah
Al-zalzalah
Al-adiyat
Al-qariah
At-takathur
Al-asr
Al-humazah
Al-fil
Quraish
Al-maun
Al-kauthar
Al-kafirun
An-nasr
Al-masad
Al-ikhlas
Al-falaq
An-nas