Krim Telon Bayi Comelote

Cara urutan menggunakan krim telon bayiKrim telon bayi Comelote juga dikenali sebagai krim herba atau viks yang digunakan oleh ibu bapa untuk melegakan masalah kembung perut bayi, selesema, batuk dan sebagainya.

Krim telon bayi comeloteKrim telon bayi Comelote dirumuskan  daripada 100% minyak kelapa dara yang diperah secara cold pressed sebagai bahan utamanya. Selain itu juga, gabungan minyak kayu putih, halia, bawang putih menjadikan krim telon comelote ini lebih unik, berkesan dan mustajab. Bau fruity memberikan keselesaan dan membuatkan bayi tenang dan selesa sepanjang hari. Continue reading Krim Telon Bayi Comelote

Cuti Sekolah Tanpa TV, Manfaatkan Masa Sebaiknya!

Ada seorang bapa di kalangan rakan tidak seperjuangan suamiku, pernah announce dengan penuh rasa kebapaan di dalam satu WhatsApp group:

“Siapa tahu kat mana ada jual TV murah-murah? Kesian sangat aku tengok anak-anak aku ni, TV rosak, cuti sekolah tak dapat tengok TV..”

Subhanallah, detik hatiku.. Allah s.w.t sedang memberikan nikmat, tapi dia tolak jauh-jauh. Ya Allah, bukakanlah pintu hatinya dan hati kami. Continue reading Cuti Sekolah Tanpa TV, Manfaatkan Masa Sebaiknya!

Anak Hafal Quran Suatu Nikmat

Ramai ibu bapa suka ‘berangan’ nak hantar anak ke sekolah cina bila dapat baby baru.

Ramai juga yang ‘berangan’ menghantar anak ke international school, kononnya nak anak speaking berberai-berai. 😀

Saya juga begitu.

Saya juga begitu.. Continue reading Anak Hafal Quran Suatu Nikmat

10 Petua Suami Isteri Ceria Rumahtangga Bahagia

Lumrah berumahtangga, dugaan dan cabaran sentiasa datang dan pergi, pasang dan surut tidak mengenal masa dan ketika.

Pasangan mana yang tidak bergaduh, rumahtangga mana yang tidak bergegar. Ianya normal, tiada apa yang perlu dimalukan, hanya perlu banyak belajar dan bersabar.

Petua rumahtangga bahagia Continue reading 10 Petua Suami Isteri Ceria Rumahtangga Bahagia

Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu Buat?

Continue reading Menyusu Anak Pramatang Memang Mencabar, Apa Yg Perlu Buat?