Dalam kesibukan, kuturutkan jua…

Aku kena tag daa…

Dalam kesibukan duniawi yang tak dapat aku nak elak ni, sempat lagi cik ixora yang baik hati mengetag aku.

Pedih jugak tengkuk aku ni terkena pelangkung bahang kekacauan tag mengetag nih.

Ixora, inilah tag yang sedaya upaya aku usahakan, dalam waktu yang serba kekurangan ini, yang mana akhirnya aku berjaya. Alhamdulillah…

The Rules:

  1. Link to your tagger and post these rules.
  2. List 8 random facts about yourself.
  3. Tag 8 people at the end of this post and list their names.
  4. Let them know that they have been tagged by leaving a comment on their blogs.

8 random facts about me:

  1. I was born in England, received the TADIKA certificate in Kuala Lumpur, having UPSR + PMR + SPM in Kuantan, went for higher educations at Kota Bharu, get married at Kuala Berang, currently stay in Ajil, and work in Kuala Terengganu. What a journey my life is…
  2. I deeply believe in the quote “Behind every successful man is a woman”. So if one day I stand up in front of you as a successful figure (hopefully the day will come), please don’t get shocked when I turn around giving a big fat hug + kiss to that woman behind me… Thank you, my dear!
  3. I love skateboarding very much but I don’t have the right place to play, as I felt so ashamed to be an old skater (dah tua pun nak main)…
  4. I’m a village-minded guy, but needed the Internet so much… (I hate big cities actually)
  5. I have to admit that I can never talk to the public (have a public speaking), no matter how hard I tried! What a shame to be me… I feel so bad about this, most of the time…
  6. I’m a Nescafe addict! 😯
  7. I love my Soleh.Net very much!
  8. I like both nasi lemak & double cheeseburger. You know what I mean…

8 people that I will tag:

  1. Faris Fakri;
  2. Muhammad Khairul;
  3. Eddie <– tak jadi, sebab ada orang lain dah tag dia;
  4. Mr Ah Fa <– tak jadi jugak, sebab cikF=) dah tag dia;
  5. Affuan <– tak jadi jugak, sebab Mr Ah Fa dah tag dia, aku pun kena;
  6. Nono;
  7. zuriaF <– cancel, banyak tag lama yang ko belum buat; dan
  8. Apis.

Demikianlah kesudahan tag aku untuk sekali ini. Tanak dah, serik!

Last sekali, aku cek-cek balik kat post cik ixora, takut ada yang tertinggal, barulah aku tersedar akan kewujudan ayat di bawah, dengan kata-katanya yang berbunyi:

p/s ~ Just ignore this tag if you don’t want to do that. No offense at all 😀

Hampeh! 😈

Wallahu a’lam.

P/s: Don’t ignore this tag if you don’t want to do that. Buat jugak! 😈

Komentar

comments

Published by

ImamKhalid

Seorang bapa kepada 5 cahaya mata yang comel & manja. Pendiam tetapi penyayang. Gemar menulis perisian aplikasi web & sukakan sukan adrinalin. Connect with ImamKhalid on Facebook, Google+, Twitter and YouTube.

21 thoughts on “Dalam kesibukan, kuturutkan jua…”

  1. adussss…aku paling tak suka kene tag la weii…aku taknak buat gakla..boleh kan..boleh kan…boleh kan… (sambil buat muka manja dengan kau)..hahahaha….

    ImamKhalid: Ish, mana boleh! Ko tak nampak ker P/s kat atas? 😈

  2. Hehehe, number 2 tu aku setuju.
    Number 3 pun aku setuju, dulu aku main skateboard kat UM, then bila dah tua-tua ni malu la pulak…Aku beralih kepada bermain gitar 😀

    Aku pun Nescafe Addict gak beb, kalo sebelum tido aku minum nescafe pun aku masih bile tido dengan nyenyaknya 😀

    ImamKhalid: Aik, macam sama jer. Aku pun main gitar gak skang nih..

    Cakap pasal Nescafe, aku nak tambah sket. Aku tak suka Nescafe ‘O’, rasa dia tak best. Kena ada susu jugak baru best!

    Kecuali dalam keadaan kepanasan, pastu Nescafe ‘O’ tu sejuk berais… Mmm, baru best!

  3. ImamKhalid -> siot ah! ahahaha.. tapi terima kasih byk2.. 🙂 terharu plak.ekeke. erm,khairul da buat kot kalo tak silap. kalo tak silap laa..
    ‘p/s’ saya tu tak kejam sgt bunyinya,kan? kan?

    Zuriaf -> saya nk tag awak tp kalo tak silap saya,awk ada dua tiga tag lg yg blom dibuat.kan?

    p/s~ala,tag ni simple je.. tak mcm tag2 lain yg byk sgt kena jwb.
    pp/s~at least, sy br tau ImamKhalid lahir kt mn. ekeke 😉

    ImamKhalid: P/s saya yang kejam. Sape2 kena memang pedih laa… Banyak laa ko punya terharu… padan muka aku, kan? hehehe…

  4. Um, “8 things you don’t know about me” tu sama ke dengan “8 random facts about me”? Tah, kalau aku rasa gembira, aku bat la. Ahaha

    Oho.. hang lahir kat England ye Imam Khalid. camne leh sesat sini.. heheh

    dan.. seperti kata cik ixora, gambar hiasan tersebut amatlah kelakar nye

    ImamKhalid: Ikut ko lah labu. Saje je bergurau senda di subuh hari…

    Ish, mana ada aku sesat. Aku saje jer jenjalan kat sini. Dah habis cuti nanti aku balik lah England balik… Buwekkkk!

    Kelakar ker gambar tu?

  5. uh..ah…uh…ah…

    giler…banyak giler tag yang orang bagi kat aku nih…aku rasa boleh masuk buku tiga lima dulu la kot…yang kau punya ni yang ketiga la kot dalam senarai..hahaha…

    aku tak suka kene tag weii…macam kau gak kan..dah serik..kau ade mention tu kat atas…sebab tu si ixora dan cikf=) tak tag aku…huhuhu…aku sedih nih…

    ImamKhalid: Hmm, takpelah kalo ko tanak buat pun.. Kalo ko buat pun, lambat2, basi… Senang2 takyah buat.. It’s ok, no harm done.. 🙂

  6. haha, aku first time kena. ngan mr. ah fa plak tu. yenna, dei? ekeke.

    ImamKhalid: Tu lah pasal. Cekap betul Mr Ah Fa, tak sempat aku nak tag ko, dia dah tag dulu! Kira ko jawab tag dia pun dah cukup lah… 🙂

  7. saye x suke nescafe,kerana ia membuatkan saye ttido..huhu

    eh,rupenye zuriaf sedar saye tak tag die kerana sbb2 yg same ngan iXora n ImamKhalid..hihi

    iXora, kate nak buat balik tag ni..rase2nya ramai yg nak tau rahsia cik iXora..haha

    ImamKhalid: Nescafe buat ko tido? Aik? Macam telinga aku salah dengar jer..? Macam mata aku salah baca jer..? Macam mana Nescafe boleh buat ko tido? Ko ni dah tebalik ke aper? 😯

  8. Zuriaf : Huu,incik Zuriaf sedih pesal? Sbb kami( sy ngn Cikf) tak tag awak ke? huhu..

    Cikf : Haha.. kalo saya tade idea nk apdet, saya edit balik kot tag tu. tu pn kalau laa.. hahaha

    Imam : Eh,mmg btol2 lahir kt England ye? Serius? (tanya saya dengan mimik muka tak pcaye):lol:

    ImamKhalid: Betul laa, takkan tipu kot. Kan “facts!” tu… (jawab saya dengan muka macam nak telan ixora) kui3x! 😛

  9. wak nggak ada blog. gimana wak mau ditag juga?

    ImamKhalid: Ai wak, lama tak nampak? Ke mana lama menghilang? Wak sihat?

    Wak kalo nak kena tag, kena ada blog dulu. Kalo takde blog, pinjam blog kawan wak. Pastu wak bagi tau saya. Nanti saya tag wak ek? 🙂

  10. xtau la…
    kalo sy minum nescafe..mst mate pun kelip2..then ttido..huhu

    ImamKhalid: Ouww, penyakit itu sangat merbahaya, cikF=)… Baik ko pergi jumpa Nujum Pak Blalang cepat2. Kalo lambat, pendek umur! 😈

  11. eh, da kuar ke muka saya? saya baru je sign up kt Gravatar tu sbb ingtkn yg MBL tu tanak kuar gambar..

    ImamKhalid: Sudaa keluar daa… Amacam, ok tak? Rasa puas hati tak? Ker nak suruh aku besarkan lagi? Ker macam mana? 😈

  12. Alamak, aku kene tag ker. Aiseh… takper takper!

    ImamKhalid: Hehe sedar pun ko! Ingatkan dah tak sedar diri.. hehe… Orang lain seme dah jawab, ko sorang jer terlewat. Kalo ada punch card dah lama kena dakwat merah, tauuu??? 😛

  13. Susah payah je saya sign up kt Gravatar tu. siap taruk muka real lg sbb takut gambar avatar Yahoo tu takmo kuar.kui3.

    Takpe la.. puas hati dah ni.heee… =p

    ixora’s last blog post..hooreeeyyy!!!

    ImamKhalid: Alaa, takkan nak ubah balik coding tu..? Takpelah, kalo ada masa nanti saya try cari better plugin. Kalo takde, abaikanlah yer..? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.