Produk Tambah Susu & Tenaga

ibu bekerja

Zaman sekarang, majoriti isteri turut sama bekerja. Bahkan ada isteri yang lebih bekerjaya berbanding suaminya. Dengan kos sara hidup yang kian meningkat setiap hari, adalah suatu kejanggalan apabila bertemu dengan wanita yang tidak bekerja.

Keadaan kos hidup yang terlampau tinggi pada hari ini memerlukan isteri turut sama ‘turun padang’ membantu menaikkan ekonomi rumahtangga.

Justeru ramai di kalangan isteri yang sering dibebani tugas. Amanah yang berat, dengan memikul 3 tugas hakiki – isteri, ibu dan pekerja.

Sesibuk mana pun wanita, naluri melaksanakan tanggungjawabnya terhadap anak-anak tetap dituruti sebaik mungkin. Bagi ibu yang baru sahaja masuk kerja setelah lama cuti bersalin, pasti jadualnya berubah 360°.

Si ibu memerlukan tenaga yang cukup untuk menguruskan bayi yang masih kecil, lebih-lebih lagi bayi itu hanya diberi minum susu ibunya sahaja sebagai makanan sepanjang hari.

Malah sejak hamil lagi si ibu memerlukan nutrisi yang cukup untuk perkembangan anak di dalam rahimnya.

Apabila bayi itu telah selamat dilahirkan, si ibu juga memerlukan nutrisi yang cukup dalam tempoh 40 atau 44 hari berpantang kerana dalam masa yang sama, si ibu juga turut menyusui bayinya.

Ada juga ibu mengeluh kerana dalam tempoh berpantang itu susu kurang dan mengakibatkan bayi menangis kelaparan.

Di sini ibu perlu tahu bahawa dalam tempoh beberapa hari selepas bersalin, susu tidak akan keluar seperti air hujan.

Yakinlah bahawa susu yang ibu rasakan sedikit itu, adalah CUKUP untuk bayi anda. Ibu perlu kerapkan menyusu untuk merangsang penghasilan susu tersebut.

Sekiranya ibu memerlukan produk tambah susu, ibu bolehlah mencuba produk tambah susu keluaran Shaklee kerana ianya merangkumi keperluan kesihatan ibu dalam pantang.

Produk Tambah Susu & Set Bersalin Shaklee

Produk tambah susu dan set bersalin Shaklee adalah terdiri daripada vitamin yang sama iaitu:

Produk tambah susu & set bersalin Shaklee

Vita Lea Iron Formula 120 biji RM88.75
Vita Lea merupakan multivitamin dan multimineral yang mengandungi 23 jenis vitamin mineral yang lengkap untuk keperluan harian. Membekalkan tubuh ibu dengan nutrien yang perlu agar ibu sentiasa sihat, cergas dan bertenaga. Dilengkapi dengan zat besi yang amat diperlukan oleh ibu yang menyusukan anak.

B-Complex 120 biji RM53.75
Mengandungi semua jenis vitamin B, termasuk asid folic, menukarkan makanan kepada tenaga, anti stres dan menghasilkan susu.

Sustained Release Vita C Plus 180 biji RM92.50
Vitamin C dilepaskan ke dalam tubuh kita secara konsisten dan perlahan-lahan supaya dapat bertahan lama dalam badan kita, seiring dengan keperluan ibu terhadap vitamin C.

Alfalfa Complex 700 biji RM97.50 / 330 biji RM53.75
Merupakan ‘milk booster’  (makanan penambah susu) yang telah digunakan sejak turun temurun di Amerika Selatan. Ia adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan protein, kalsium dan klorofil.

ESP 850 gram RM150.00
Kaya dengan protein. Bertindak sebagai makanan sel dan membantu memekatkan susu ibu. Kulit ibu dan anak lebih cantik, sihat dan putih.

Perlu diingat bahawa ibu yang mengambil produk tambah susu ini mestilah terlebih dahulu memahami dan praktikkan konsep demand & supply.

Cara yang paling berkesan untuk memperbanyakkan susu badan ialah dengan memperbanyakkan stimulasi iaitu pam dan direct feeding di mana payudara mestilah kerap dikosongkan.

Sekiranya ibu malas pam dan jarang menyusui bayi, sia-sialah anda mengambil produk tambah susu ini.

Hubungi saya untuk harga istimewa mahupun untuk sebarang pertanyaan, konsultasi & khidmat nasihat PERCUMA berkenaan produk tambah susu ini.

Akhir kata, jangan ketinggalan sebarang tips kesihatan. Langgani Soleh.Net terus ke email anda, ianya PERCUMA! Klik sini.

Habiah binti Abd Kadir
014.810.7259
Shaklee Independent Distributor
www.facebook.com/mamabasicsupplement

Komentar

comments

Published by

Habiah

Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang comel & manja. Proaktif, berintegriti & lantang bersuara. Cintakan kesihatan semulajadi. Suka menghabiskan masa bersama keluarga. Connect with Habiah on Facebook and Google+.

3 thoughts on “Produk Tambah Susu & Tenaga”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.