Penawar Kanser & Cara Pemakanan Yang Merawat Kanser

Dalam entri ini saya nak kongsi satu penawar kanser yang memberi semula kehidupan kepada sepupu suami saya yang merupakan seorang pesakit kanser darah tahap 3!

Kanser beliau pada asalnya berada pada tahap 2. Namun semasa proses biopsi dijalankan, sel kanser menjadi ‘marah’ dan bertindak agresif menjadikannya bertambah buruk.

Sebenarnya selepas setahun baru kami dimaklumkan tentang sakitnya, itu pun dari pihak ketiga. Rupanya beliau tidak mahu saudaranya susah hati.

Sebaik mendapat berita, kami terus pergi menziarahi beliau di Kota Bharu, Kelantan.

Setibanya di sana, kami terkejut melihat perubahan fizikal beliau. Ternyata beliau langsung tidak kelihatan seperti orang sakit, malah kelihatan jauh lebih muda, sihat dan bertenaga daripada sebelum ini.

Saya seakan tidak percaya dan mula bertanyakan perkembangan kesihatannya. Menurut beliau, sel kansernya belum hilang tetapi sedang ‘tidur’ dan tidak aktif.

Menurutnya sel kanser ini (dan termasuk semua jenis kanser) lama kelamaan akan hilang sepenuhnya selepas 5 tahun tidak aktif.

Penawar Kanser

Bila sudah tahu teknik rawatan, maka yang menjadi cabaran utama ialah bertahan sehingga 5 tahun! Berbaloi? Teruskan. Tidak berbaloi? Nikmatilah sisa terakhir kehidupan – itu sahaja.

Berpantang Makan – Penawar Kanser #1

Apa yang beliau amalkan ialah berpantang makanan. Inilah penawar kanser paling utama! Sudah setahun rupanya beliau berpantang makan.

Berikut saya kongsikan cara pemakanan sebagai penawar kanser sepertimana yang diceritakan oleh beliau kepada saya.

1. Makan nasi putih setiap 4 jam dengan lauk ikan rebus atau ikan singgang sahaja.

Tidak makan masakan ikan lain atau sebarang ayam mahupun daging. Jauh sekali sambal belacan, pekasam, budu dan tempoyak!

2. Makan madu asli sebagai ganti gula dalam masakan atau minuman. Makan nasi goreng pun letak madu.

Tapi awas, madu tiruan juga dilabelkan sebagai madu asli, terlalu banyak penipuan di pasaran dan mereka bebas dari pemantauan pihak berkuasa.

3. Banyak minum air kosong, iaitu 1 liter untuk setiap 25kg berat badan.

Jika berat badan sekitar 75kg maka keperluan air kosong ialah kira-kira 3 liter sehari.

Hasil Penjagaan Pemakanan

Kini sudah setahun beliau hanya makan nasi kosong dengan lauk ikan rebus atau singgang sahaja.

Menurutnya, penyakit kanser boleh sembuh sekiranya pesakit itu benar-benar berpantang makan sehingga kansernya tidak aktif selama 5 tahun.

Saya doakan semoga beliau tabah dalam menempuhi ujian daripada Allah ini.

Suplemen – Penawar Kanser #2

Vivix Shaklee Penawar Kanser

Selain penjagaan pemakanan yang dikongsikan oleh sepupu suami, pengidap kanser juga sangat disarankan mengambil Vivix dari Shaklee sebagai penawar kanser.

Ramai pengidap kanser yang beransur sembuh dan ada juga yang telah sembuh sepenuhnya setelah mengamalkan Vivix, termasuk kanser tahap 4 yang telah menjalani kimoterapi!

Law Chu Hian - Bekas Pesakit Kanser

Law Chu Hian, bekas pembaca berita NTV7 yang merupakan seorang pengidap sakit kanser paru-paru selama 8 tahun, kini telah bebas dari kanser dengan Vivix!

Bagaimana Vivix bertindak sebagai penawar kanser?

Vivix mengandungi resveratrol iaitu bertindak memperbaiki DNA dalam tubuh badan. Oleh itu Vivix membantu pembentukan semula sel-sel yang telah rosak akibat kanser.

Apabila sel telah dibetulkan, sel-sel itu akan mati dengan sendirinya (apoptosis) dan sel kanser akan berkurangan sehingga terus hilang buat selama-lamanya. Itulah cara Vivix menyembuhkan kanser.

Selain menyembuhkan kanser, Vivix juga mampu merawat luka dan tisu yang rosak akibat dari pembedahan, kimoterapi, radioterapi dan sebagainya.

Vivix juga bertindak menguatkan sistem ketahanan tubuh untuk melawan sel-sel kanser dari terus merebak dan membantu pesakit meredakan kesan sampingan akibat rawatan kanser.

Kesimpulan

Apa yang pasti, di samping menjalani rawatan, pesakit mestilah berdisiplin dalam menjaga pemakanannya setiap hari.

Berpantanglah makan makanan yang sedap-sedap, dan amalkan Vivix. Percaya kepada diri sendiri, perjuangan ini pastinya berbaloi!

Insya-Allah, sel kanser akan hilang, sakit anda juga akan sembuh. Sama-samalah kita mendoakan!

Ada Sebarang Kemusykilan?

Jika anda mempunyai sebarang kemusykilan, ringan-ringankanlah jari untuk berdiskusi melalui ruangan komen Facebook di bawah ini, semoga menjadi manfaat kepada pembaca lain.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi & khidmat nasihat PERCUMA!

Untuk pesanan Vivix segera, sila KLIK SINI.

Untuk pindahan segera, sila klik logo Maybank2u Pay di bawah dan masukkan amaun bayaran RM475 sebotol (atau daftar ahli untuk lebih jimat – sila hubungi kami).

Untuk bayaran manual, boleh dibuat ke mana-mana akaun berikut (klik logo Maybank2u Pay untuk pindahan segera):

  • Maybank 1530-1016-0950 (Habiah Abd Kadir)
  • CIMB 7048-944-353 (Ahmad Imam Khalid)

SMS/WhatsApp maklumat bayaran (bank, amaun, masa, tarikh) & maklumat penghantaran (nama, alamat, no telefon) ke 014.810.7259!

Akhir kata, jangan ketinggalan tips sihat untuk beramal! Langgan Soleh.Net terus ke email anda, ianya PERCUMA! Klik sini.

Anda juga boleh follow terus melalui NetworkedBlogs!

Habiah binti Abd Kadir
014.810.7259
Shaklee Independent Distributor
www.facebook.com/mamabasicsupplement

Komentar

comments

Published by

Habiah

Ibu kepada 3 orang cahaya mata yang comel & manja. Proaktif, berintegriti & lantang bersuara. Cintakan kesihatan semulajadi. Suka menghabiskan masa bersama keluarga. Connect with Habiah on Facebook and Google+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.