Facebook Share Popup WordPress Plugin

Facebook Share Popup Plugin for WordPress exclusively brought to you by Soleh.Net!
Facebook Share Popup Plugin for WordPress exclusively brought to you by Soleh.Net!

Finally, a super fantastic way to increase facebook likes for your blog post.

A facebook like & share box will pop up with the lightbox effect, only 3 seconds after the reader has finished reading, with friendly approach whether the reader like the post or not.

This smart popup which never be annoying will be a surefire way to dramatically increase your likes & shares.

  • No need to configure at all!
  • Extremely easy to change wordings.
  • Optional author avatar with biography display after a single post.

Download here for FREE: Continue reading Facebook Share Popup WordPress Plugin

Linkback, Backlink, dan Trackback: Apa semua ini?

Linkback, Backlink, dan Trackback: Apa semua ini?Babyku.net dan ixora dah paksa aku jawab persoalan ini. Rasa macam kena tag lah pulak.

Pada mulanya aku nak jawab kat komen babyku.net jer. Tapi bila dah panjang sangat aku taip penerangan “ikhlas” tu, terus aku jadi tak ikhlas.

So aku terus cut and paste komen yang berbentuk penerangan panjang lebar versi ceramah am ni, dan tukarkan ia kepada bentuk blog post.

Linkback, Backlink, dan Trackback adalah perkara yang sama. Jadi aku akan guna perkataan linkback untuk penerangan aku ni. Continue reading Linkback, Backlink, dan Trackback: Apa semua ini?

Wajah baru Soleh.Net: Apa kata anda?

Wajah baru: cantik tak?Soleh.Net tampil dengan wajah baru!

Inilah dia, theme terbaru yang telah direkacipta sepenuhnya oleh (dengan bangganya) aku! 😈

Sebenarnya bukan sepenuhnya oleh aku. Ada jugak part yang aku copy dari theme lain. Biasalah, nak hidup.

Aku rasa, theme ni taklah cantik sangat. Tapi bagi aku, ianya agak lega sedikit berbanding dengan theme sebelum ni. Continue reading Wajah baru Soleh.Net: Apa kata anda?

WordPress 2.3.3 sudah terbit

WordPressPengumuman penting buat “penulis” WordPress sekalian!

Kalau korang rasa malas nak menaikkan taraf WordPress anda daripada versi 2.3.2 kepada versi 2.3.3, muat naiklah “xmlrpc.php” sahaja dahulu.

Diulang, “xmlrpc.php” sahaja dahulu. Continue reading WordPress 2.3.3 sudah terbit

Sokonglah blog theme designer kita di persada antarabangsa

Keputusan terkini - mendebarkan…Pagi tadi aku terbaca berita gempar dari bro affuan tentang blog theme designer Malaysia yang masuk bertanding acara mencipta theme untuk wordpress.

Pertandingan yang dianjurkan oleh lunarpages ini terbuka kepada sesiapa sahaja dari seluruh dunia.

Hadiah yang ditawarkan berbentuk wang tunai sebanyak USD1,000 beserta perkhidmatan hosting 5 tahun percuma!

Percaya atau tidak, saudara kita xeroxaven dan eches telah berjaya sampai ke peringkat akhir di mana 12 design sedang dipertandingkan.

Masa aku vote tu, xeroxaven selesa berada di kedudukan ketiga daripada dua belas, manakala eches agak terkebawah dua anak tangga, di kedudukan kelima.

Kita kena berusaha untuk menyingkirkan Michal Uhrin (di tempat pertama) dan Mike Nocek (di tempat kedua).

Pertandingan telah bermula dari 22 Januari lalu dan akan berakhir 13 Februari ini.

Marilah kita sama-sama menyokong designer kita.

Jangan biarkan mat-mat saleh itu menang… 😈

Pesanan buat xeroxaven dan eches: Nanti kalo dah menang jangan lupa aku punya 25% hahaha (dengan nada dalam citer 3 abdul)

Akhir kata, bertanding, bertanding jugak. Jangan sampai tak ingat Allah. Walau macam mana sibuk pun kita, solat mesti di awal waktu. Wallahu a’lam.

P/s: Tengok AJL sekejap. Bukan ape, bila tengok AJL, esok ada lah benda aku nak tulis kat Soleh.Net ni.